PSD face sondaje pentru candidații la primării. Cine va intra în bătălia pentru Constanța

1453
7
PSD face sondaje pentru candidații la primării. Cine va intra în bătălia pentru Constanța - psdfacesondaje-1439820698.jpg

Articole de la același autor

Social-democrații vor începe, în luna septembrie, selecția candidaților pentru alegerile locale, iar aleșii în funcție, cu probleme în justiție, vor putea să candideze pentru noi mandate dacă stau bine în sondaje, iar pe numele lor nu au fost dispuse decizii definitive ale instanțelor de judecată.

"Selecția candidaților începe imediat după finalizarea selecțiilor la nivelul fiecărui județ. Asta înseamnă că, la sfârșitul lui septembrie, începem să facem analizele pe fiecare candidat. Tot atunci, începem lansarea pe piață a studiilor vizavi de mai mulți candidați la anumite zone, unde avem 2-3 variante. Vor fi făcute sondaje. La mijlocul lui noiembrie, probabil vom avea o situație mai clară, cum ne poziționăm", a spus secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

El a mai vorbit și despre zone cu probleme pentru partid, acolo "unde au fost decapitate organizațiile la nivel de județ", printre care a dat ca exemplu și Constanța. Chiar și așa, Ștefănescu susține că social-democrații sunt liniștiți, deși au rămas fără vechii lideri, pentru că PSD este foarte bine văzut de către alegători.

De departe, în opinia unor social-democrați, cel mai afectat județ a fost Constanța, deoarece PSD i-a pierdut din cauza problemelor cu legea atât pe șeful Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, cât și pe primarul municipiului, Radu Mazăre.

Nicușor Constantinescu a fost suspendat de prefectul județului la începu-tul anului, pe numele său existând mai multe dosare penale. Totodată, Radu Mazăre a demisionat atât din PSD, cât și de la conducerea Primăriei Constan-ța, după ce a fost acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obținerea de autorizații.

Chiar dacă au existat membri ai PSD Constanța care au plecat din partid de dragul foștilor lideri, social-democrații de la malul mării s-au organizat și au pus la punct un plan prin care activitatea organizației să reintre în linie dreaptă. În acest context, au avut loc alegeri interne. Concret, Decebal Făgădău a fost ales președinte al Organizației Municipale a PSD Constanța, iar Felix Stroe - președinte al Organizației Județene a PSD Constanța.

v v v

Noul lider de la județ, Felix Stroe, a declarat că obiectivul său este câștigarea alegerilor locale, iar la alegerile generale, PSD Constanța să obțină un scor cât mai bun. Stroe a subliniat că toate deciziile importante din partid vor fi luate în cadrul Biroului Permanent Județean, iar "practica vorbitului pe la colțuri va dispărea".

"Eu sunt de concepție să nu ne bălăcărim. O dată la patru ani mergem la Olimpiadă și trebuie să ne sprijinim în ceea ce facem pentru a le oferi cetățenilor ce le-am promis. Este greu în general să pui ceva în locul unor lideri adevărați. Doresc ca două zile pe săptămână să merg la București cu proiecte pentru a obține fonduri pentru Constanța. PSD are nevoie de organizare, de disciplină de partid și de o democrație autentică astfel încât cei mai mici să fie ascultați", a de-clarat noul președinte Felix Stroe, la fi-nalul Conferinței județene a PSD Constanța.

În altă ordine de idei, în ceea ce privește candidatul PSD pentru Primăria Constanța, tot mai mulți social-democrați vorbesc că favorit este Decebal Făgădău, care se află cu multe procente înaintea altor competitori de la celelalte partide. În ceea ce privește candidatul pentru Consiliul Județean, social-democrații nu-și mai fac probleme, deoarece, potrivit noii legi, acesta nu va mai fi ales în mod direct, ci va fi ales dintre consilierii județeni. 

Comentează știrea

Sictirel
18 august 2015
Ciolan de ros

Astia fac sondaje,Claudiu Palazu Mic umple cutiile de scrisori cu pliante ,iar Jiji L'amorozo( zis si chiru) bate prin trepadusii lui pe la usi cu un trandafir si o carte de vizita). E bineeeeeee !

ath
18 august 2015
PSD este foarte bine văzut de către alegători.

Reamintim tovarasului Codrin Stefanescu,ca si Ceausescu era foarte bine vazut de alegatori pana in ziua cand alegatorii l-au tras in teapa la Targoviste.Ceausescu a obtinut in noiembrie 1989 "un scor" mult mai mare (aprox. 99.93%).Ceausescu a murit cu gandul la popor si pesedeul va sfarsi cu gandul la Fagadau.Cred ca tov. Codrin Stefanescu,sufera cu capu',are un fel de paranoia ca Ceausescu.Si unul si altul au pierdut contactul cu realitatea(ma bucur).Mai pretiosilor,ASUMATI-VA TRECUTUL,ASUMATI-VA GRESELILE lui Mazare/Constantinescu,coborati cu picioarele pe pamant.Raspundeti la toate reclamatiile si cererile constantenilor,nu ocoliti intrebarile lor,renuntati la aerele voastre de pitici supradotati.Toti suferiti de autism,traiti in lumea voastra,sunteti absenti, si aroganti. Fagadau se crede curat ca un sfant,iti face impresia ca a fost educat la o manastire din Tibet.Nicusor si Mazare au garantat pentru el.Fagadau este ideal pentru functia de primar.Lingusit,gadilat de pesedei,mandru de importanta functiei la care nu se astepta,cu scoala vietii facuta la clasa profesorului Mazare,putin prostut si naiv, Fagadau(un fel de Fekete Peter,prostul de serviciu) este omul care va raspunde pentru toate furtisagurile facute pe spatele lui.Desigur, turcu' plateste cum a platit Mazare,primarul minune.Fagadau sa nu uite ca va trebui sa dea socoteala si pentru toate prostiile facute de Mazare.Fagadau nu are niciun merit,nu se vede.Fagadau este considerat favorit numai pentru ca Regele Soare i-a lasat mostenire palaria colorata cu pene de papagal.Fagadau sa nu uite ca Regele Soare i-a lasat mostenire si niste sosete puticioase.Astept sa-l vad cum le spala.

petrica
18 august 2015
sondaj

sa faca sondaje cate vor !primaria Constantei va fi castigata probabil de cel sau cea care va face ceva cu adevarat pentru constanteni si anume eliminarea elementelor turbulente din cartierul ferentari de Constanta si stoparea noului proiect care incepe sa prinda contur

Sindbad
18 august 2015
Alegeri...

Sau f. posibil, primaria va fi castigata tot de USL-isti, recte aceiasi hoti, bazandu-se pe habarnismul cocalarilor, scleroza bosorogilor si mocangeala data tiganimii. Tineretul, care ar trebui sa-i pese in mod direct, va fi afectat de miserupism. Cam astia sunt electorii ramasi. Cui ii pasa, de distrugerea orasului (vezi HC-Tomis 3), a spatiilor verzi (Mamaia si Tabacariei), lipsei unui stadion de UEFA, a unei echipe, sali polivalente, piscine olimpice (vezi Bingo/Parc), parcuri industriale, locuri de munca pentru constanteni, transport in comun civilizat nepoluant...Cui ii pasa? celor cateva mii care citesc presa? Pe jumatate din alegatori ii "corenteaza" cititul sau internetul. Iar PSD-ul stie asta cel mai bine.

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

mazare
18 august 2015
furaciuni

Ciuma rosie a distrus romania Locul loe e in puscarie ,au furat din banii publici

vyo
25 septembrie 2015
capuse

Cind mentalitatea unor constanteni se va schimba,atunci se va simti ceva in acest oras,dar atita timp cit curge cu pomeni date de primarie, din bani constantenilor,totul va fii ca inainte.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6109 secunde