PSD face sondaje pentru candidații la primării. Cine va intra în bătălia pentru Constanța

Luni, 17 August 2015
1374
Social-democrații vor începe, în luna septembrie, selecția candidaților pentru alegerile locale, iar aleșii în funcție, cu probleme în justiție, vor putea să candideze pentru noi mandate dacă stau bine în sondaje, iar pe numele lor nu au fost dispuse decizii definitive ale instanțelor de judecată.

"Selecția candidaților începe imediat după finalizarea selecțiilor la nivelul fiecărui județ. Asta înseamnă că, la sfârșitul lui septembrie, începem să facem analizele pe fiecare candidat. Tot atunci, începem lansarea pe piață a studiilor vizavi de mai mulți candidați la anumite zone, unde avem 2-3 variante. Vor fi făcute sondaje. La mijlocul lui noiembrie, probabil vom avea o situație mai clară, cum ne poziționăm", a spus secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

El a mai vorbit și despre zone cu probleme pentru partid, acolo "unde au fost decapitate organizațiile la nivel de județ", printre care a dat ca exemplu și Constanța. Chiar și așa, Ștefănescu susține că social-democrații sunt liniștiți, deși au rămas fără vechii lideri, pentru că PSD este foarte bine văzut de către alegători.

De departe, în opinia unor social-democrați, cel mai afectat județ a fost Constanța, deoarece PSD i-a pierdut din cauza problemelor cu legea atât pe șeful Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu, cât și pe primarul municipiului, Radu Mazăre.

Nicușor Constantinescu a fost suspendat de prefectul județului la începu-tul anului, pe numele său existând mai multe dosare penale. Totodată, Radu Mazăre a demisionat atât din PSD, cât și de la conducerea Primăriei Constan-ța, după ce a fost acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obținerea de autorizații.

Chiar dacă au existat membri ai PSD Constanța care au plecat din partid de dragul foștilor lideri, social-democrații de la malul mării s-au organizat și au pus la punct un plan prin care activitatea organizației să reintre în linie dreaptă. În acest context, au avut loc alegeri interne. Concret, Decebal Făgădău a fost ales președinte al Organizației Municipale a PSD Constanța, iar Felix Stroe - președinte al Organizației Județene a PSD Constanța.

v v v

Noul lider de la județ, Felix Stroe, a declarat că obiectivul său este câștigarea alegerilor locale, iar la alegerile generale, PSD Constanța să obțină un scor cât mai bun. Stroe a subliniat că toate deciziile importante din partid vor fi luate în cadrul Biroului Permanent Județean, iar "practica vorbitului pe la colțuri va dispărea".

"Eu sunt de concepție să nu ne bălăcărim. O dată la patru ani mergem la Olimpiadă și trebuie să ne sprijinim în ceea ce facem pentru a le oferi cetățenilor ce le-am promis. Este greu în general să pui ceva în locul unor lideri adevărați. Doresc ca două zile pe săptămână să merg la București cu proiecte pentru a obține fonduri pentru Constanța. PSD are nevoie de organizare, de disciplină de partid și de o democrație autentică astfel încât cei mai mici să fie ascultați", a de-clarat noul președinte Felix Stroe, la fi-nalul Conferinței județene a PSD Constanța.

În altă ordine de idei, în ceea ce privește candidatul PSD pentru Primăria Constanța, tot mai mulți social-democrați vorbesc că favorit este Decebal Făgădău, care se află cu multe procente înaintea altor competitori de la celelalte partide. În ceea ce privește candidatul pentru Consiliul Județean, social-democrații nu-și mai fac probleme, deoarece, potrivit noii legi, acesta nu va mai fi ales în mod direct, ci va fi ales dintre consilierii județeni. 

Pagina a fost generata in 0.3818 secunde