PSD, de acord cu propunerea de premier a liberalilor. „Joi, România va avea un Guvern”

486
PSD, de acord cu propunerea de premier a liberalilor. „Joi, România va avea un Guvern” - fondciuca-1637263114.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a anunţat, joi, că Biroul Executiv al liberalilor a aprobat, în unanimitate, ca propunerea liberalilor pentru funcţia de premier să fie Nicolae Ciucă, această propunere venind din partea liderului partidului, Florin Cîţu.



„În BEx al PNL, în unanimitate, la propunerea preşedintelui partidului, a fost votat candidat pentru premier domnul Nicolae Ciucă. Propunerea a venit din partea preşedintelui partidului şi a fost un vot în unanimitate”, a declarat Gheorghe Flutur, la Digi24, în direct de la sediul partidului.

Liderul liberal a precizat că s-a votat şi ca Nicolae Ciucă să fie şeful delegaţiei PNL la negocierile cu PSD şi UDMR.

„A mai fost o propunere: şeful delegaţiei negocierilor ca să facem acest guvern a fost votat Nicolae Ciucă, cel care este susţinut candidat de premier în această funcţie”, a mai spus Flutur.

Printre altele, el a explicat că la negocierile pentru finalizarea programului de guvernare va participa şi preşedintele PNL, Florin Cîţu. În ceea ce priveşte ministerele, Gheorghe Flutur a precizat că nu s-a discutat încă numărul pe care îl va primi fiecare formaţiune politică.

La rândul lui, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că Nicolae Ciucă este cea mai bună variantă şi a subliniat că este obligatoriu ca în următoarele patru zile să fie finalizate toate negocierile.

„Românii nu mai au timp să aştepte. Este obligatoriu ca din momentul acesta în următoarele patru zile să finalizăm orice negociere, pentru că suntem persoane mature şi înţelegem că din acest moment intrăm în linie dreaptă pe PNRR, cele 30 de miliarde, avem o mulţime de lucruri pe care trebuie să le realizăm urgent, plus criza pandemică, chiar dacă a scăzut numărul de cazuri, este una de care trebuie să ne preocupăm în mod constant. Vom cădea de acord şi asupra modalităţii de creştere a pensiilor, sunt absolut convins, sigur, uitându-ne la banii care există în buget şi la estimările pe care le avem. Vom păstra cota unică, este linie roşie pentru PNL şi vom creşte procentul de alocare pe investiţii, pentru că este extrem de important dacă vrei să ai bani pentru pensii, alocaţii, ajutoare sociale, trebuie să sprijini întreprinzătorii privaţi, trebuie să oferi un cadru pentru companii, corporaţii, să investească în România”, a spus Rareş Bogdan.

De partea cealaltă, la închiderea ediţiei, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu echipa de negociere a liberalilor s-a stabilit ca joi, România să aibă un Guvern.

El a adăugat că social-democraţii sunt de acord cu propunerea de premier făcută de PNL, în speţă, Nicolae Ciucă. Totodată, Ciolacu a precizat că vor mai urma şi alte întâlniri, unde se va stabili care dintre formaţiuni, PNL sau PSD va da prima dată premierul, funcţia fiind stabilită prin rotaţie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5712 secunde