PSD câștigă Constanța. Cum au votat constănțenii

Luni, 12 Decembrie 2016
9135
Atmosferă relaxantă la sediul PSD din Constanța după închiderea urnelor. În așteptarea rezultatelor finale, social-democrații erau foarte mulțumiți și, comparativ cu liberalii care erau dezamăgiți de rezultatul obținut, singura preocupare a celor de la PSD era legată de numărul de mandate pe care le vor obține la nivelul județului Constanța. 


Surse din PSD Constanța spun că, potrivit propriilor estimări, vor câștiga trei mandate de senator (Liviu Brăiloiu, Nicolae Moga și Ștefan Mihu) și cinci de deputați (Iulian Iancu, Mircea Dobre, Cristina Dumitrache, Radu Babuș și George Vișan), existând șanse mari și pentru al șaselea mandat de deputat în urma redistribuirii voturilor (Florin Gheorghe).


Întrebat dacă este posibil ca PSD Constanța să obțină trei mandate de senatori și cinci de deputați, așa cum se vehiculează pe surse, deputatul Mircea Dobre, purtător de cuvânt al PSD Constanța a răspuns: "este posibil, ne dorim cât mai multe". 


Totodată, Mircea Dobre a dat o declarație de presă și a mulțumit tuturor constănțenilor care au avut încredere și au votat PSD. 


"Doresc să mulțumesc constănțenilor pentru participarea la vot. Suntem pe locul cinci național în ceea ce privește participarea la vot. Organizația PSD Constanța a dat dovadă de un profesionalism desăvârșit deoarece pe noi ne-a interesat să promovăm programul de guvernare. Am dus o campanie curată. Rămâne acum să așteptam rezultatul final. După cum a spus și președintele partidului Liviu Dragnea, ne-am propus ca acest program de guvernare să-l punem în practică începând cu luna ianuarie, ținând cont că suntem singurul partid care a venit și cu un plan de buget", a declarat Mircea Dobre.


Întrebat cine ar putea fi viitorul premier propus de PSD, el a spus că, deocamdată, nu se știe, decizia urmând să se ia la nivel înalt.


Tristețe la PNL


De partea cealaltă, la sediul PNL Constanța atmosfera era tăcută, cu oameni care au alergat mult în campania electorală dar care, din câte se pare, nu și-au atins scopul, în principal deoarece constănțenii au refuzat să iasă la vot fiind mult prea dezamăgiți de clasa politică prin prisma faptului că, la un moment dat, PNL a bătut palma cu PSD.


În plus, din câte se pare, liberalii de la malul mării, nu și-au atins targhetul, respectiv, obținerea a două mandate de senator și patru de deputați. Pe surse, PNL Constanța a obținut doar un post de senator, în persoana lui Vergil Chițac și trei de deputați, Bogdan Huțucă, Robert Boroianu și Ana Marcu.


În ceea ce privește USR, potrivit datelor preliminarii, aceasta s-ar clasa pe locul trei și la Constanța, la fel ca la nivel national, în acest caz, urmând să obțină un mandat de deputat care-i va reveni avocatului Stelian Cristian Ion. Tot un mandat de deputat ar urma să obțină și ALDE, în persoana lui Mircea Banias, la închiderea ediției, situația fiind incertă, încă, la PMP.


În ceea ce privește al cincilea mandat de senator în județul Constanța, acesta ar urma să-i revină partidului care va obține cele mai multe voturi, dintre USR, ALDE sau PMP.


Menționăm că aceste informații sunt bazate pe rezultate preliminarii, obținute la miezul nopții, informații care indicau clar că, la nivel județean PSD conducea detașat. Vom reveni în edițiile viitoare cu date după numărătoarea finală a voturilor. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2484 secunde