PSD acuză: PREFECȚI NUMIȚI ILEGAL de Guvernul Orban! S-au depus plângeri!

218
PSD acuză: PREFECȚI NUMIȚI ILEGAL de Guvernul Orban! S-au depus plângeri! - ddd-1579260243.jpg
Secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, într-o conferință de presă la Bistrița, că, în opinia social-democraților, Guvernul Orban a numit ilegal 24 de prefecți, relatează Agerpres. El a afirmat că cei care au fost înlocuiți din funcție au depus o plângere prealabilă la Guvern, urmând ca, în cazul unui răspuns nefavorabil, să se adreseze instanței de contencios-administrativ.

"Din cei 28 de prefecți care au fost numiți așa, noaptea ca hoții, mulți dintre ei, 24, au fost numiți, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca un element de noutate, să știți că cel puțin un aviz se dădea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat în sala unde se ține ședința de guvern. Mulți dintre ei nu puteau ocupa această funcție, conform legii. (...) S-a făcut procedură prealabilă către Guvernul României, în care le-am atras atenția să revină asupra acestor numiri, în caz contrar vom ataca în contencios-administrativ - atacă cei care au făcut plângerea prealabilă, cei interesați - și eu vă spun că există riscul major ca instanța de judecată să zică: 'înapoi, băieți, că nu e prea bine ce ați făcut'", a precizat Daniel Suciu.

Deputatul PSD a spus că pe lista celor care au semnat plângerea prealabilă nu se află și fostul prefect de Bistrița-Năsăud, Ovidiu Frenț, care a fost înlocuit cu liberalul Stelian Dolha, acesta din urmă având un mandat de deputat care, potrivit unei interpretări a Codului Administrativ, este echivalat cu absolvirea cursului de înalți funcționari publici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7081 secunde