Proiect unic pe strada Ștefan cel Mare. "Va fi o junglă urbană!"

Marţi, 15 Martie 2016
8373
Viceprimarul cu atribuții de primar al Constanței, Decebal Făgădău, promite o altă față a municipiului, în acest sens urmând să fie demarate mai multe lucrări pe domeniul public.

După ședința Consiliului Local Municipal Constanța de ieri, șeful administrației publice locale a dat detalii referitoare la proiectele votate în cadrul întâlnirii cu aleșii locali. Decebal Făgădău a declarat că a fost predată către Confort Urban porțiunea din Bulevardul Tomis, dintre bulevardul Mamaia și strada Vasile Alecsandri. El a susținut că pe această porțiune de bulevard se dorește stabilirea unui standard de referință pentru cum vor arăta bulevardele constănțene. De asemenea, tot spre Confort Urban au fost predate, spre igienizare, strada Iuliu Maniu, dar și o por-țiune din cartierul Faleză Nord, cuprinsă între blocurile BM 9 și BM 17.

În plus, el a explicat că se va moderniza inclusiv Bulevardul Tomis, unde se efectuează lucrări de canalizare și îngropare a firelor electrice.

Printre altele, el a spus că, până la data de 1 iunie, constănțenii vor avea două Bulevarde Tomis, în caz contrar își va anunța demisia.

"Până la începutul lunii iunie, jumătate din Bulevardul Tomis, porțiunea cuprinsă între Capitol și statuia Lupoaicei, va fi complet reabilitată, cu refacerea trotuarelor, a locurilor de parcare și îngroparea tuturor cablurilor de pe stâlpi. Lucrările se vor desfășura în perioada 15 martie-1 iunie, astfel că, până la data de 1 iunie, constănțenii vor avea două Bulevarde Tomis. Cei care se uită spre zona Dacia vor vedea vechiul Tomis, iar cei care se uită spre mare vor vedea noul Bulevard Tomis sau niște demisii. Inclusiv a mea", a declarat Decebal Făgădău.

v v v

În ceea ce privește strada Ștefan cel Mare, el a anunțat că se pregătește un proiect amplu, cum nu există în toată țara.

"Pe strada Ștefan cel Mare lucrăm la un proiect unic în toată țara. Va fi mult verde. Va fi o junglă urbană. Strada va fi acoperită de o copertină de verdeață, care va face imposibilă vederea din satelit a acesteia", a explicat Făgădău, adăugând că mai multe detalii va oferi în momentul în care proiectul va fi finalizat.

Totodată, în Faleză Nord se va igieniza zona de acces pe plajă, în timp ce pe plaja Modern va fi igienizată plaja pe zona terenurilor care aparțin municipalității. Aici vor fi amenajate dușuri, dar și locuri de joacă pentru copii.

"La plaja Modern vor fi igienizate treptele de acces de la Zorile și Esplanada. Vom igieniza, cu toate că în stânga și în dreapta există proprietăți și sunt și litigii. Proprietarii trebuie convinși, inclusiv cu amenzi, să facă curățenie, să igienizeze zona. Dacă nu, nu avem altă variantă decât să-i amendăm și să facem curățenie cu voluntari", a mai spus Decebal Făgădău.

Pe de altă parte, un proiect care se află în lucru, dar care îl nemulțumește pe edil este cel referitor la iluminatul public.

"Proiectul iluminatului nou este o situație care mă nemulțumește, dar nu primăria este cea responsabilă. Proiectul nu a fost încă finalizat, încă se lucrează. Dacă la recepționarea lucrărilor vor fi probleme, vinovații vor plăti. Până pe 30 iunie va fi lumină sau va fi o problemă", a declarat Decebal Făgădău. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2085 secunde