Proiect: Parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret

Joi, 22 Octombrie 2020
200
USR depune un proiect de modificare a Regulamentului comun al Senatului și Camerei Deputaților astfel încât „să nu mai existe și parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret”, informează Digi24.


USR anunță că proiectul de hotărâre al Parlamentului modifică și completează Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului în sensul eliminării votului secret și transparentizării totale a activității aleșilor, pentru ca „situații precum cea creată de votul pentru șefia Consiliului Legislativ să nu mai existe și parlamentarii să nu se mai poată ascunde în spatele votului secret”.


„Reprezentanții aleși de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanților pentru alegerile lor. Haideți să nu ne mai ascundem după voturi secrete și să nu mai facem jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere. Zilele acestea, am asistat la o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat. Dar, votul secret nu trebuie să fie regula. Această reminescență a anilor 90 nu trebuie să mai fie obligatorie”, declară deputatul USR Claudiu Năsui, inițiator al proiectului.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4512 secunde