Procesul intentat CJC pentru nevalidarea pedelistului Gheorghiță Corbu a ajuns la Tribunalul Constanța

3434
PDL funcționează, încă de la data ședinței de constituire a Consiliului Județean Constanța, mandatul 2008-2012, cu un consilier mai puțin decât numărul celor aleși, prin vot, de cetățenii Constanței. Concret, doar opt pedeliști activează în CJC, în loc de nouă, așa cum ar fi fost firesc, ca urmare a votului din contextul celor mai recente alegeri locale. Gheorghiță Corbu nu a fost validat nici până la acest moment, deși colegii săi din CJC au încercat, în repetate rânduri, introducerea proiectului de hotărâre pe ordinea de zi a ședințelor.
Urmare a refuzului constant al președintelui CJC, pesedistul Nicușor Constantinescu, de a da curs introducerii, pe ordinea de zi, a proiectului ce viza validarea mandatului lui Gheorghiță Corbu, pedelistul Adrian Gheorghiță, liderul de grup al aleșilor județeni PDL, s-a adresat Judecătoriei Constanța, pe obligația de a face, acțiune prin care a solicitat validarea colegului său în CJC. Conform explicațiilor lui Gheorghiță, Judecătoria a declinat însă dosarul către Tribunalul Constanța, secția contencios administrativ, acesta având termen în luna mai. Așa cum a explicat Adrian Gheorghiță, care, de altfel, are calitatea de reclamant în acest dosar, ceea ce solicită, de fapt, instanței, este obligarea CJC de a introduce proiectul de validare pe ordinea de zi și, respectiv, de a-l valida pe Corbu în funcția de consilier județean.
Conform spuselor avocatului Adrian Gheorghiță, dosarul are mari șanse de a fi soluționat în favoarea reclamantului dat fiind faptul că sunt îndeplinite toate condițiile legale pentru ca pedelistul Corbu să fie validat în funcție.

Între lacunele legii și abuzul președintelui CJC
În aceeași ordine de idei, liderul de grup al consilierilor democrat liberali din Consiliul Județean Constanța a ținut să precizeze care sunt motivele pentru care s-a ajuns la o situație ce pare să frizeze absurdul: "Ar fi, pe de o parte, o lacună a legii, și asta pentru că legea prevede ca aleșii locali sau județeni să fie validați, prin vot, și de colegii lor, deși au fost deja votați de cetățeni, deci ar fi vorba de un vot politic în plen, iar apoi ar fi abuzul președintelui Nicușor Constantinescu pentru simplul motiv că refuză să supună la vot completarea ordinii de zi a ședințelor, iar astfel se încalcă legea". Gheorghiță a subliniat faptul că Nicușor Constantinescu avea "obligația legală" de a supune votului completarea ordinii de zi. Interesant de reținut este că, așa cum a atras atenția și avocatul Adrian Gheorghiță, că proiectul nu a ajuns niciodată pe ordinea de zi. În concluzie, din cauza unor prevederi legale care par să pună piedici chiar bunei funcționări a administrațiilor locale, dar mai ales a unei atitudini eminamente ostile a mai marelui Consiliului Județean Constanța, democrat liberalii de la malul mării continuă să propună și să voteze proiecte de hotărâre având acest "handicap" numeric: la aproape doi ani de la alegerile locale, Corbu nu se regăsește în CJC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8345 secunde