În 2015

Prioritățile senatorului Moga: locuri de muncă, gaze naturale și centrala de la Cernavodă

270
Prioritățile senatorului Moga: locuri de muncă, gaze naturale și centrala de la Cernavodă - nicolaemoga2-1420818554.jpg

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Nicolae Moga și-a prezentat, ieri, bilanțul de activitate pe anul 2014. Parlamentarul PSD, care este totodată și chestorul Senatului, a venit la întâlnirea cu ziariștii însoțit de Cristina Samoilă, directorul Casei Județene de Pensii, Mihaela Ristea, director adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, precum și medicul Loredana Bălăceanu.

Trecând în revistă proiectele legislative pe care le-a inițiat, Nicolae Moga a ținut să precizeze că are o opoziție contrară față de colegii săi parlamentari în sensul că nu este adeptul inițierii și adoptării de legi pe bandă rulantă doar pentru ca aleșii să-și justifice prezența în Casa Poporului. "Într-o singură zi au fost adoptate peste 90 de legi. Vă mărturisesc că nici nu știu ce scria în ele. Se fac legi peste legi, pe bandă rulantă, ceea ce nu e un lucru bun. În România există mii de legi, multe care se bat cap în cap. Ar trebui un inventar al tuturor legilor și să se comaseze actele legislative care au același domeniu de activitate. Altfel, fiecare dintre noi va risca, la un moment dat, să încalce legile deoarece sunt foarte multe, apar cu repeziciune și oamenii nu au practic timp să se pună la punct cu toate noutățile", a declarat Nicolae Moga.

De asemenea, raportat la județul Constanța și colegiul pe care îl reprezintă, senatorul Moga a prezentat ieri și principalele sale priorități în acest an. Prima și cea mai stringentă se referă la locurile de muncă, o problemă cu care se confruntă cei mai mulți constănțeni, mai ales din sudul județului. Cea de-a doua prioritate face referire la alimentarea cu gaze a sudului litoralului, de la Man-galia până la Agigea. Municipiul Mangalia a fost deja racordat anul trecut, urmând ca în 2015 rețeaua de gaze naturale să ajungă până la Costinești. De asemenea, Moga a mai anunțat că un alt proiect de alimentare cu gaze a demarat deja dinspre Constanța spre sudul județului, în momentul de față lucrându-se la infrastructura necesară pentru a trece conducta peste Canalul Dunăre-Marea Neagră. Investiția este susținută de Congaz, care va racorda Agigea, Eforie, Techirghiol și Tuzla. Această lucrare ar trebui realizată în mare parte anul acesta.

Cea de-a treia prioritate a senatorului Nicolae Moga este realizarea reactoa-relor 3 și 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă. "Există discuții avansate cu partea chineză și estimez că în anul 2015 se va semna contractul. Realizarea investiției va asigura practic independența energetică a țării", a mai adăugat Nicolae Moga. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Klaus Iohannis depune jurământul, astăzi
Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Bugetul pe 2015, ADOPTAT
Pagina a fost generata in 1.218 secunde