Primarul Vrabie și-a ieșit din minți. Lăsat fără "circ", cere alegeri anticipate la Medgidia

Luni, 05 Septembrie 2016, 18:27
12575
Fostul șef al administrației locale din comuna Peștera, Valentin Vrabie, și-a dorit enorm de mult să ajungă primarul Municipiului Medgidia și, orbiți de promisiunile din campania electorală, unde apa rece ajungea la 1 leu, locuitorii din Medgidia i-au încredințat cheile municipiului. 


Numai că, Vrabie a ajuns la cârma Primăriei Medgidia însă nu are și un consiliu local dedicat în exclusivitate dorințelor sale. Obișnuit ca la Peștera unde orice idee era pusă în practică fără ca nimeni să comenteze, Vrabie se lovește la Medgidia de reticența unor consilieri "tupeiști" care îi cer socoteală pentru fiecare bănuț care ar trebui să iasă din vistieria administrației locale. 
Cunoscut în tot județul și chiar în toată țara pentru petrecerile organizate la "Zilele Comunei Peștera", Vrabie a dorit să-și pună talentul în practică și de "Zilele Municipiului Medgidia", eveniment ce ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul acestei săptămâni.


În acest context, săptămâna trecută a avut loc o ședință unde aleșii au alocat 185.000 lei, adică aproximativ 40.000 de euro, pentru acest eveniment. Desigur, după cum susțin surse din cadrul primăriei, fondurile alocate nu s-au ridicat la pretențiile proaspătului edil care s-a trezit în situația de a nu-și onora promisiunile grandioase cu artiști precum Irina Loghin, Maria Ciobanu, Ionuț Dolănescu, Taraful de la Clejani sau Carla‘s Dreams. 


În loc să demonstreze că atunci când promite ceva se luptă până în pânzele albe pentru a-și duce la bun sfârșit planul și să apeleze la sponsorii de care tot vorbea atunci când era primar la Peștera, iată că Vrabie recurge la rolul victimei și anunță că anulează evenimentul, iar singurii vinovați sunt consilierii care i-au cerut explicații despre drumul banilor ce sunt alocați pentru petrecere. 


Concret, ieri, Valentin Vrabie a anunțat public că Primăria Municipiului Medgidia anulează evenimentului "Zilele municipiului Medgidia din cauza atitudinii ostile, a disprețului și declarațiilor tendențioase manifestate de o parte a consilierilor locali, în cadrul ședinței ordinare desfășurate în data de 31 august".


"Vinovații de serviciu", adică cei care au cerut, practic, explicații despre fondurile alocate pentru această petrecere și nu a unui "act cultural" cum îi place primarului să spună, sunt consilierii locali Zuleiha Socaciu - PSD, Ion Narcis - PSD, Georgia-
na Rosemari Gheorghiu - PNL, Nicolae Păun - ALDE și Marian Butnaru - PMM.


"Din cauza mofturilor politice pe care le afișează cei care ar trebui să reprezinte de fapt interesele cetățenilor, anul acesta, Medgidia rămâne mai săracă la capitolul cultură, iar cu banii alocați acestui eveniment, vor fi asfaltați 150 de metri de carosabil, respectând recomandarea doamnei consilier Socaciu Zuleiha. Fac apel și pe această cale la președinții partidelor politice să-și facă o curățenie serioasă în interior și să elimine toți demagogii, frustrații și incompetenții care blochează actul administrativ. Avem nevoie stringentă de oameni de bună-credință interesați să dezvolte municipiul, iar dacă reforma partidelor politice devine doar un concept învechit, voi lua măsurile care se impun. Intenționez să pun capăt acestui circ, prin consultarea cetățenilor cu privire la desfășurarea unui referendum pentru alegerea unui nou consiliu local. Am venit aici pentru a schimba lucrurile în bine și orice zi pierdută este în defavoarea cetățenilor. Nu voi permite ca starea degradantă în care a ajuns acest oraș să fie perpetuată și în mandatul meu!", a declarat primarul Valentin Vrabie.


Așadar, deranjat că mai există și consilieri care chiar sunt interesați ca banii orașului să se ducă pe astuparea gropilor din localitate și nu pe chermeze în miez de noapte, Valentin Vrabie își iese din minți și vrea un alt consiliu local. 


Oare, nu ar fi mai bine să consulte populația dacă dorește asfaltarea străzilor, iluminat public, parcuri sau locuri de muncă, în locul unor paranghelii cu artiști ce solicită mii de euro pentru câteva melodii? 


Ba, mai mult, de parcă cineva l-ar asculta, Vrabie face apel și la șefii partidelor cărora le sugerează să-i dea afară pe cei care îndrăznesc să se ia în gură cu primarul care vrea să înceapă schimbarea în bine a orașului cu o petrecere de zile mari. Pentru că, orice s-ar spune, de când a fost ales la cârma Medgidiei, Vrabie nu a reușit să convingă pe nimeni cu vreun proiect interesant în folosul cetățenilor, cu toate că în timpul campaniei electorale nu-l întrecea nimeni în promisiuni. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2595 secunde