Primarul Viorel Ionescu: "La Hârșova, s-a realizat prima testare a heliportului"

Duminică, 05 Ianuarie 2020, 16:15
627
Pentru ca atmosfera să fie pozitivă la început de an și în speranța că lucrurile vor merge bine până la sfârșitul lui 2020, primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, le-a transmis deja o veste bună locuitorilor. 


"Dragi hârșoveni, vă informez că, zilele acestea, s-a realizat o primă testare a heliportului, de către un elicopter SMURD, fiind în desfășurare procedurile de autorizare a acestuia. A fost demarată întocmirea procedurilor operaționale de zbor și dotarea heliportului cu echipamente de stingere a incendiului. Este un proiect pe care îl vom realiza, în ciuda tuturor eforturilor pe care un personaj, devenit deja desuet, le face cu inconștiență, pentru a denigra prin media sau online, orice realizare a orașului nostru. Progresul înseamnă evoluție, să privim spre viitor. Hârșova nu se va mai întoarce în trecut! Hârșova merge înainte", a transmis edilul orașului Hârșova, Viorel Ionescu. 


Reamintim că heliportul se construiește în curtea spitalului din Hârșova, pentru ca elicopterul SMURD să nu mai aterizeze pe stadionul din oraș, care este renovat pentru echipa de oină. De altfel, aceasta nu este singura investiție în ceea ce privește sănătatea locuitorilor. 


În urmă cu câteva luni, primarul Viorel Ionescu a semnat contractul de finanțare referitor la dotarea infrastructurii ambulatoriului spitalului din localitate. Obiectivul general al proiectului vizează creșterea calității serviciilor medicale și a gradului de accesibilitate a populației deservite la standardele impuse de normele europene. 


Această investiție va contribui la accesul sporit la servicii de îngrijire medicală primară a persoanelor sărace și celor din zonele cu acces redus. În plus, se va asigura prevenția necesară, pentru ameliorarea stării de sănătate și sporirii incluziunii sociale a persoanelor din localitatea Hârșova și zonele limitrofe. 


"Prin acest proiect, ne dorim consolidarea calității și eficacității serviciilor furnizate prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova. Mai exact, au fost dotate 10 cabinete specifice și necesare pentru funcționarea ambulatoriului și pentru asigurarea unor servicii medicale eficiente și îmbunătățite. Se vizează și scurtarea duratei de spitalizare a pacienților internați care nu necesită îngrijire medicală permanentă prin dotarea Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova cu aparatură performantă", a explicat edilul orașului Hârșova, Viorel Ionescu. 


El a mai adăugat că, în ceea ce privește grupul țintă al proiectului, acesta este reprezentat de populația orașului Hârșova, precum și al comunelor din jur cu o populație de aproximativ 40.000, cât și acele persoane aflate în tranzit prin localitate care, dintr-un motiv sau altul, au nevoie de servicii medicale de o calitate corespunzătoare. 


Cu ce au fost dotate secțiile medicale 


Investițiile realizate cu finanțare asigurată prin POR 2014 - 2020 au constat în achiziția a 164 de bucăți dotări-echipamente medicale în vederea echipării mai multor cabinete. 
Astfel, la Secția de Chirurgie Generală s-au cumpărat electrocauter cu coagulare în plasmă de argon și un negatoscop, iar la Secția de Ortopedie-Traumatologie instrumentar, ciocan reflexe, stetoscop. De asemenea, la Secția de Medicină Internă s-au luat electrocardiograf, oscilometru, tensiometru, lampă examinare, iar la Secția de Cardiologie s-au achiziționat electrocardiograf, Holter TA, Holter ECG, sistem de testare la efort. 


Investiții s-au făcut și la Secția de Obstetrică-Ginecologie, unde s-au cumpărat ecograf doppler color cu patru sonde, videocolposcop, doppler fetal portabil, electrocauter radiofrecvență, pelvimetru, etuvă, lampă UV. Nici Secția Pediatrie nu a fost ocolită, astfel că aici s-au luat ecograf doppler color cu trei sonde, aparat aerosoli, pediometru, cântar pentru sugari, pulsoximetru pediatrie, masă de consultații sugari, lampă examinare. 


Totodată, la Secția ORL s-au cumpărat laser cu CO2, videonistagmograf, audiometru, timpanometru, diapazon, la Urologie s-au achiziționat ecograf doppler color cu trei sonde, masă ginecologică cu trei secțiuni, la Neurologie s-au luat electrocardiograf, electroencefalograf, otoscop și oftalmoscop, iar la Oftalmologie s-au cumpărat tonometru non-contact, biomicroscop, retinoscop și trusă de lentile. 


Valoarea totală a acestui proiect a fost de 5.922.587,76 lei, din care cheltuieli totale nerambursabile în valoare de 5.804.136,01 lei și cheltuieli totale contribuție proprie în valoare de 118.451,75 lei. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2172 secunde