Primarul Vasile Delicoti: "Vom construi un pod peste Canalul Poarta Albă - Năvodari, pentru evitarea rutelor ocolitoare"

4026
Primarul Vasile Delicoti:

Articole de la același autor

Comuna Poarta Albă este una dintre comunele care a cunoscut, în ultimii 10 ani, o dezvoltare permanentă. Indiferent că vorbim despre investiții în infrastructura de bază, constând în rețele de utilități publice, în cea educațională - școli și grădinițe - Primăria Poarta Albă a derulat permanent lucrări de modernizare a comunei.

Preocuparea constantă a primarului Vasile Delicoti a fost aceea de a le crea toate condițiile locuitorilor, în așa fel încât aceștia să nu mai aibă tendința de a migra către localitățile mai dezvoltate sau către Constanța.

"Sunt devotat comunei Poarta Albă, în care, în cele trei mandate de primar, am investit continuu, cu suflet, cu viziune și proiecte. An de an, am dezvoltat împreună o localitate cu care astăzi ne mândrim", a declarat Delicoti.

Educația a fost, de departe, prioritatea sa, având în vedere că trei grădinițe au fost construite de la zero, iar școlile și liceul au avut parte de investiții similare. Potrivit acestuia, în anul 2008, în Poarta Albă exista o singură grădiniță, a cărei construcție data din 1890 și care fusese construită de populația nemțească care a locuit în această zonă.

"În primul mandat, a fost construită o grădiniță nouă, cu etaj, cu patru săli de clasă, unde copiii au avut parte de condiții civilizate, cu loc de joacă amenajat. Școala nr. 1 a fost reabilitată și extinsă, fiind apoi dotată cu mobilier nou, modern, laboratoare, bibliotecă. Astfel, au fost create condiții bune pentru elevii din comună. Anul acesta a fost construită o altă grădiniță pentru a veni atât în sprijinul părinților, cât și al celor mici. Cea de-a treia grădiniță este cea de la Poarta Albă Nord, în cartierul Via, așa cum este cunoscut pe plan local. Cred că suntem singura comună din acest județ care a construit, în 12 ani, 3 grădinițe în aceeași localitate. Aceasta va fi finalizată în toamna acestui an, iar dacă anul școlar va începe în regim normal, copiii vor învăța în această clădire modernă. Liceul Agricol Poarta Albă este și el în reabilitare", a declarat Vasile Delicoti.

Investiții în infrastructură și construirea unei școli

În Poarta Albă, s-a investit mult în ultimii ani și în asfaltarea drumurilor. Mai exact, Primăria a atras bani din surse externe - europene sau guvernamentale, pentru ca pe străzile comunei să se poată circula civilizat.

"Avem patru proiecte de asfaltare. Dintre acestea, un proiect care cuprindea asfaltarea a cinci kilometri în comuna Poarta Albă, realizat cu fonduri europene, a fost finalizat deja. Un altul, ce se derulează cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, care presupune asfaltarea altor șapte km, va fi gata în maximum o lună. Al treilea proiect, care se derulează tot cu fonduri europene, presupune asfaltarea a patru kilometri și se va încheia în două luni. Cel de-al patrulea proiect, pentru care avem deja desemnat constructorul, va fi demarat în 2 luni și avem ca termen de finalizare vara anului 2021", a menționat Delicoti.

Proiectele derulate sau în lucru ale administrației din Poarta Albă sunt mult mai multe și la fel de multe sunt și proiectele pe care primarul și le-a propus pentru următorul mandat.

Delicoti a explicat că în comună se va construi Școala generală nr. 2, având în vedere că numărul copiilor din localitate este într-o continuă creștere. De asemenea, un proiect îndrăzneț este cel prin care se va construi un pod peste Canalul Poarta Albă- Năvodari, pentru evitarea rutelor ocolitoare.

"Este un proiect pe care îmi doresc să-l văd realizat cât mai repede. Pentru proiectul de racordare a comunei la rețeaua de gaze naturale, am identificat ca sursă de finanțare fondurile europene disponibile prin Programul Operațional Infrastructură Mare (2014-2020) care va fi depus pană pe 15 septembrie. Gospodăriile trebuie să beneficieze cu adevărat de utilitățile care definesc un trai normal", a completat Delicoti.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4119 secunde