Primarul și consilierii de la Costinești, pregătiți pentru un nou mandat

1217

Primarul localității Costinești, precum și cei 11 membri ai consiliului local au depus, ieri, jurământul pentru un nou mandat la conducerea administrației locale.

Ieri, în cursul orei 11.00, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local Costinești. Evenimentul s-a desfășurat cu prezența reprezentantului Prefecturii Constanța, Silvica Lambru, care a asigurat desfășurarea în parametri legali a procedurii de validare a consilierilor locali.
În deschiderea ședinței, a fost întocmită comisia de validare și ales un președinte, în persoana lui Mihai Bărbuliceanu. Ulterior, a fost citit raportul BEC 29 Costinești, prin care s-a stabilit cine anume va face parte din consiliul local și câte voturi a primit fiecare membru în parte pentru a obține această funcție.
După validare, consilierii au depus jurământul cu mâna pe Biblie, promițând să respecte Constituția și să depună tot efortul pentru "binele oamenilor din Costinești". Mai în glumă, mai în serios, primarul Traian Cristea le-a sugerat tuturor consilierilor să se închine după depunerea jurământului, sfat care a și fost pus imediat în aplicare de către aceștia.
Astfel, noul CL Costinești va fi constituit din: Marin Băduică, Mihai Bărbuliceanu, Radu Buciumeață, Mircea Calu, Constanța Ciocârlan, Marinel Ilie, Dumitru Ciprian Oprea, Ștefana Păun, Ionel Rada, Dragoș Cincă și Ilie Vladu.
După validarea consiliului local, a urmat depunerea jurământului de către primarul Traian Cristea. Ca și colegii săi, Cristea a jurat cu mâna pe Biblie să nu încalce Constituția și să își desfășoare întreaga activitate în interesul locuitorilor din Costinești.

Marin Băduică, reales viceprimar
De asemenea, membrii CL au ales, tot ieri, persoana care va ocupa funcția de președinte de ședință pentru următoarele trei luni și au supus la vot cele trei propuneri pentru scaunul de viceprimar. Astfel, Marinel Ilie va fi președinte pentru următoarele trei ședințe ale CL, iar fostul viceprimar al localității, Marin Băduică, a fost reales pentru un nou mandat.
Cu privire la noua echipă cu care va trebui să își desfășoare activitatea în cadrul Primăriei Costinești, Traian Cristea a declarat: "Este o echipă tânără, de oameni competenți, cu care vom aduce proiecte frumoase în Costinești, care îi vor ajuta pe oamenii din localitate, dar vor mări și numărul de turiști. Pentru asta suntem aici, să facem treabă".
Menționăm că, pe una dintre mesele din sala de ședință, se regăseau 11 icoane, pictate de către copii de la grădinița din localitate.
"Vă rog, dacă doriți, să cumpărați o icoană la plecare. Sunt pictate de copii de la grădiniță, iar aceasta este o modalitate de a strânge fonduri pentru ei", a precizat primarul către echipa sa de consilieri, care părea foarte receptivă la idee.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2207 secunde