Primarul Radu Mazăre, cercetat pentru construirea cartierului "Henri Coandă"

2381
23
Primarul Radu Mazăre, cercetat pentru construirea cartierului

Articole de la același autor

Edilul Constanței, Radu Mazăre, a organizat, ieri, o conferință de presă în Campusul social Henri Coandă unde a adus la cunoștință jurnaliștilor că este cercetat de procurorii DNA într-un nou dosar penal care are legătură cu construirea cartierului Henri Coandă.
"Procurorii lui Băsescu mi-au mai făcut un dosar. Nici nu mai știu al câtelea este. Acum au trimis adresă să le transmitem documente referitoare la contractul de achiziție pentru construirea cartierului Henri Coandă. Eu am construit cu 286 euro/mp, ceea ce înseamnă că 906 unități locative au fost construite cu aproximativ șapte milioane de euro, iar Videanu a construit la București 143 de locuințe cu 18,5 milioane. Asta este justiția lui Băsescu", a spus Mazăre. 
El a mai spus că procurorii DNA au cerut ca, până la data de 25 martie, să fie prezentate actele care dovedesc modul de achiziție pentru locuințele sociale. 
"Am să vă dau câteva elemente comparative. Aici avem campusul Henri Coandă, unde ne aflăm, unde sunt peste 3.000 de oameni și au trecut, parte dintre ei, două ierni, și nu ușoare, și aici avem unitățile locative cumpărate, pentru a fi date cu scop social, de domnul Videanu. Hai să ne uităm la o comparație. Eu am făcut 906 unități locative cu aproximativ șapte milioane de euro și domnul Videanu a cumpărat 143 de unități locative cu 18 milioane de euro. Eu am construit pe metrul pătrat cu 286 de euro, conform contractelor și actelor care sunt aici și plăților făcute de primărie, domnul Videanu a cumpărat metrul pătrat cu 1.500 de euro. Eu am construit, cu tot cu dotări, respectiv pat, saltea, frigider, plită electrică, chicinetă cu 295 euro un metru pătrat, iar domnul Videanu a cumpărat o parcare cu 10.700 de euro, pentru săraci, în București. Eu am construit un apartament de trei camere cu 7.571 de euro și domnul Videanu a cumpărat apartamentul cu 215.000 de euro. Pe mine m-a costat, pentru fiecare om, și mai avem de făcut un cartier cu încă 18 blocuri, să pot să-i adăpostesc pe toți oamenii ăștia amărâți, 2.300 de euro pentru fiecare om intrat în casă, cu dotări, cu tot ce trebuie, domnul Videanu a cumpărat o boxă la beci cu 5.000 de euro. Iar aceste materiale le găsiți pe toate în presă", a afirmat primarul Con-stanței.
El a susținut că a construit cel mai ieftin din România, dar cu toate acestea procurorii DNA îl verifică tot pe el.
"În Constanța, am construit cel mai ieftin din România și vreau să construiesc în continuare, să terminăm cu toți oamenii care sunt pe stradă, DNA-ul lui Băsescu mă controlează și mă acuză pe mine, iar cu Videanu, care a cumpărat de zece ori mai scump, nu are absolut nicio treabă. Asta-i justiție im-parțială. Eu vreau să-i întreb așa pe procurorii ăștia: «Păi, bă, oamenilor, de unde credeați că îmi mai pun eu comision și mai și fur la 270 de euro pe metrul pătrat, cu cât am construit aici?». E normal așa ceva, ce se întâmplă în țara asta? Asta-i țara. Aici sunt toate documentele care pleacă astăzi către DNA să le verifice", a mai spus Radu Mazăre care a precizat că deocamdată nu a fost audiat în acest dosar.
Potrivit primarului, autoritățile locale sunt în procedură de licitație pentru cel de-al doilea cartier social, la prima licitație neprezentându-se niciun constructor și urmând să fie organizată o nouă licitație.


Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
maidanezul vigilent
25 martie 2014
PACHETELUL LA BOSOROGI NU ESTE SUFICIENT...

MAZARICA, TU PROST NU ESTI CA NU AJUNGEAI PRIMAR DE 3 ORI SI MILIONAR,INSA CRED CA ESTI PUTIN INCONSTIENT. OARE NU AI PRICEPUT CA VA VINE LA TOTI RANDUL SA DATI SOCOTEALA PT. MATRAPASLACURILE INTERMINABILE? PROCURORII NU SUNT AI LUI BASESCU CI AI POPORULUI. PRIETENUL TAU NICUSOR SI-A BATUT JOC DE JUSTITIE ANI DE ZILE CREZAND CA ESTE INTUSABIL. ACUM CAND A DAT-O IN BARA ,SI TU SI EL CERETI CLEMENTA ACESTEI JUSTITII DE CARE VA BATETI JOC. ALBA-NEAGRA. OARE AVETI OCHELARI DE CAL SI DOPURI IN URECHI? MAI DEVREME SAU MAI TARZIU O SA ITI ADUCA "FETITELE" PORTOCALE.

noni
25 martie 2014
parsivitate evidenta

Tipa ca e anchetat pt ca a construit, e anchetat pt felul in care a construit, eventualele manevre facute pt constructie. Acum tipa ca la asa pret mic, nu avea de unde sa mai fure, inseamna ca la alte proiecte de valoare mai mare a furat asa cum a descris ! Tocmai s-a dat de gol, a ciordit pe rupte. Din reabilitarea statiunii si a peninsulei, cat o fii scos ? In rest, circ pe fata, nu mai poate el de grija sarmanilor...milionarul vrajitor. Era un ziarist parlit, acum e un combinator milionar in euro. Cel mai urat cosmar al acestui oras. Pe cand niste condamnari ?

admirator
25 martie 2014
nu era mai eficient

sa favorizezi investitiile in oras, sa se construiasca fabrici, sa aiba oamenii unde se angaja? (Turismul tau nu e nici o scofala, cateva luni pe an. Iarna, cand gigacaloria ta -cea mai mare din tara- musca bugetele, unde lucreaza?) Isi gaseau singuri gazde sau isi faceau case. Cum faci cu cei nou veniti in oras, fara case? Unde incep obligatiile primarului si unde se termina, in acest subiect? De ce ridici favele ? Nu-ti dai seama ca astea devin un cancer al orasului? Si nu mai pot fi eradicate? Si cu ce firme zici ca ai construit?

Foxy
25 martie 2014
Ai construit ce?

Imi pare bine ca ca mascariciul este anchetat. Poate asa se pune stop cartierului de tigani pe care l-a construit chiar in fata blocului meu.

Mociu C
25 martie 2014
Se apropie ignatul

Cu stima si respect ii doresc Drogatului numai bine pentru urmatorii 20 de ani. La Poarta Alba. Aceleasi urari sincere i le trimit si Porcului Vesnic Beat si sclerozatului libidinos Stroe Felix. Le fac aceste urari din doua motive : 1. Pentru pretul exorbitant al apei potabile ; iar cei care sunt pusi in situatii ingrate nu sunt ei, ci noi cei care lucram in acest sector. 2. Pentru ca au reusit (acum ma refer doar la Drogat si la Porc) sa-si puna sluga in functia de primar in Ovidiu. Imi fac autocritica ca in campania electorala m-am lasat amagit de minciunile lui Scupra si am votat cu el. Pina in prezent, aceasta sluga umila a lui Mazare si Constantinescu, nu numai ca nu a facut nimic bun pentru Ovidiu, dar pot spune ca tot ce a facut a fost numai impotriva locuitorilor orasului Ovidiu. Prin tot comportamentul lui se poate observa ca este lacheul perfect: pe de o parte umil cu stapinii lui, incapabil, cu jalnice limitari ale intelectului, iar pe de alta parte impertinent, interesat doar de ceea ce-i poate aduce un cistig, lipsit de orice fel de scrupule cind e vorba sa jecmaneasca. Doar un astfel de caracter mizerabil putea sa doreasca sa-i faca cadou leprei Daniel Funda (din neamul de borfasi Funda) doua mii de metri patrati din Ovidiu. Mai bine facea daca se ocupa mai mult de panarama aia de nevasta-sa. Orasul Ovidiu are nevoie de un om integru, care a dovedit ca pune drapelul patriei mai presus de interesele personale, nu de un terchea-berchea care sigur nu va ajunge pina la sfirsitul mandatului pentru ca sigur se va duce la Poarta Alba sa-si continue pregatire profesionala.

EU
25 martie 2014
ha ha

Sa terminam cu oamenii de pe strada? pai domnule mazare, la cat costa toate in orasul asta, de la gigacalorie la taxa de habitat, la cum ai grija sa taxezi tot, la cate locuri de munca sunt, cam greu sa termini cu oamenii de pe strada, ca in curand toti vom locui pe strada... mai putin tu, clica ta, tiganii si asistatii social. Dar te-ai orientat bine, batrani si asistati social vom ajunge toti in orasul asta, deci vom fi la mana sistemului PSD. Doar daca nu intre DNAul in voi si va potoleste!

nelu
25 martie 2014
mazare

pai asta ii pare rau si oricare ar fi i-ar pare rau unde faci manevre te lasa in pace si unde faci treaba vor sa te aresteze vorba lui eu n-am auzit de 2 ani s-au facut sute dr audite pt guvernarea trecuta n-a chemat pe 1 macar la dna nu va intrebati de ce oare sunt toti chiar asa nevinovati la cat s-a vazut cu ochiul liber cat s-a furat

Răspuns la: parsivitate evidenta
Adăugat de : noni, 25 martie 2014
Tipa ca e anchetat pt ca a construit, e anchetat pt felul in care a construit, eventualele manevre facute pt constructie. Acum tipa ca la asa pret...
ath
25 martie 2014
Despre procurorii lui Escu

Cu voia noastra sau prin pasivitatea noastra ,faurim o societate in care va fi imposibil de trait.Am curajul sa afirm ca ce face Mazare reprezinta un atentat la siguranta si integritatea statului roman.Nu stiu daca Mazare si apropiatii lui isi dau seama ca au dezgropat securea razboiului fratricid.Nu stiu daca Mazare este constient ca in tara asta nu vor putea trai nici el,nici copilul lui,nici familia sau apropiatii lui.Ne asteapta haosul si dezordinea sociala.El afirma ca lupta impotriva dictatorului Basescu.Ce garantie am eu ca lupta va lua sfarsit odata cu terminarea mandatului actualului presedinte ? Cine poate sa-mi garanteze ca un alt primar nu va chema alti "sarmani" la lupta impotriva viitorului sef de stat ? De ce Mazare are dreptul sa "lupte" impotriva dictaturii basiste si eu nu voi avea dreptrul sa lupt impotriva dictaturii pontiste(de exemplu) ? De ce el are voie sa poarte uniforma de luptator comunist si eu nu am voie sa port uniforma unei organizatii paramilitare de extrema dreapta (de exemplu) ? Daca el are voie sa poarte basca rosie,eu de ce nu am voie sa port o basca neagra cu insemnul "cap de mort".Nu stiu daca oamenii cu capul pe umeri isi dau seama ce pericol reprezinta acest individ.Daca el(Mazare) afirma ca nu-i convine de procurorii lui Basescu de ce viitorul "revolutionar cu cap de mort" nu va spune ceva asemanator despre procurorii pesedisti.Care este deosebirea ? Domnilor procurori si judecatori,domnilor care mai sperati sa va cresteti nepotii in Romania noastra,opriti-l pe Mazare,cat mai avem timp ! Va place sau nu as vrea sa citez dintr-un articol recent semnat de Andrei Plesu: "....corupția și incompetența ne-ar putea costa mult mai mult decît ne imaginăm. Nu doar o scădere a nivelului de trai, ci o scădere a capacității de a spera, de a opta, de a rămîne cu adevărat independenți. Orice țară administrată catastrofal devine o ilustare tragică a vulnerabilității.Asupra oricărei țări în dezordine planează destinul unei Ucraine…"

daca nu ma insel
25 martie 2014
Procuroul General

e omul lui Pitulescu Plagiatorul.De ce-l acuzi pe Base? Daca voi va mincati de popou... treba voastra. Dar de ce acuzati pe altii? Si daca luai 10E/m.p. construit cat zici ca primeai in total? Si daca firmele care vindeau materiale de constructie, paturi etc. te cadoriseau, cat se face? De ce te agiti atit, daca nu ai fost pus sub acuzare? Musca aia pe caciula? Oricum, Videanu iti va multumi ca l-ai dat in primire. Fratioru pe Voicu, tu pe Videanu... etc. Familie de turnatori, se pare...

Maria
25 martie 2014
ia/ne tiganii din cartier

ne-ai distrus cartierul. cu tiganimea ta..unde s-a pomenit sa strangi.tiganii in mijlocul orasului...astia trebuie dusi la margine si lasati singuri,ca nu/i mai civilizeaza nimeni..cand or incepe sa fure de foame,s-a dus tot cartierul

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Martie 2014
Stire din Eveniment : Șeful ASF, arestat pentru 30 de zile
Pagina a fost generata in 0.8715 secunde