Primarul Ovidiu Brăiloiu pregătește stațiunea Eforie pentru sezonul estival

718
7
Primarul Ovidiu Brăiloiu pregătește stațiunea Eforie pentru sezonul estival - primarulovidiubrailoiu3-1403801859.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Eforie se pregătesc pentru sezonul estival. În prezent, se lucrează de zor la modernizarea falezei din cadrul proiectului "Promenada Turistică Eforie Nord", însă atunci când vor sosi turiștii, lucrările vor fi sistate, deoarece proiectul prevede ca termen de finalizare toamna anului viitor.

Proiectul cuprinde extinderea aleii de promenadă de la trei la cinci metri, pe porțiunea cuprinsă între hotelul Acapulco și zona Vraja Mării, urmând să fie modernizată inclusiv aleea Belona. În total, vor fi refăcuți 1.800 de metri liniari de faleză, deoarece ultima modernizare a promenadei din Eforie Nord a fost făcută în urmă cu 40 de ani.

Potrivit acestui proiect, lucrările au ca scop extinderea aleii de promenadă, realizarea unor puncte de observație și supralărgirea promenadei cu 1.70 m, realizarea pavimentului din dale sau pavele, montarea de bănci și mobilier urban. De asemenea, se va realiza un sistem de supraveghere video și înlocuirea sistemului de iluminat ornamental.

În prezent, aleea de promenadă este îngustă și sunt zone unde lipsește parapetul de protecție sau este înclinat către plajă, grinzile de sprijin fiind necorespunzătoare. Având în vedere înălțimea la care se află aleea, existența parapetului este obligatorie. În același timp cu această construcție, s-a luat în calcul și proiectarea unei alei de promenadă confortabile, pe care să se circule în siguranță, cu un aspect plăcut. Totodată, în stațiunea Eforie Nord, mai exact în zona situată între Hotel Acapulco și Complex Belona, se efectuează lucrări de consolidare și de modernizare a falezei Mării Negre, afectată de diferite fenomene de instabilitate.

Ce pățesc cei care practică comerțul neautorizat

Pe lângă aspectele legate de imaginea stațiunii, edilul orașului, Ovidiu Brăiloiu, se preocupă și de activitățile ce implică comerțul în stațiune. Astfel, zilele trecute, el a emis o dispoziție ce vizează utilizarea temporară a locurilor publice.

"Persoanele fizice și juridice care vor practica activitatea de comerț fără autorizație emisă de către Primăria Orașului Eforie vor fi sancționate contravențional. De asemenea, dispoziția are în vedere și cazurile de amplasare în locuri nepermise (carosabil, acostament, trotuare, parcări etc.) de tonete/tarabe/standuri etc., sancțiunea complementară fiind confiscarea mărfurilor și respectivelor standuri cum ar fi tonete, tarabe, dozatoare, aparate frigorifice, mașini de înghețată", a precizat primarul Ovidiu Brăiloiu.

De asemenea, actul emis de Ovidiu Brăiloiu mai prevede că restituirea mărfurilor/utilajelor confiscate se face la cererea comerciantului înregistrată în termen de maximum 15 zile lucrătoare, pe baza actelor de proveniență a mărfurilor și după achitarea unei taxe de 1.000 de lei pentru fiecare amplasament de unde au fost confiscate, precum și după achitarea sancțiunilor contravenționale aplicate de către reprezentanții Primăriei Eforie, adică cei ai Poliției Locale și de la Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat.

Comentează știrea

Miruna
27 iunie 2014
acest ins si fratele

puted de bogati..unul din para zitarea primariei -caci la noi toti politicienii se imbogatesc in pozitii publice nu aduc bani ca in occident ,dimpotriva mai si cior desc..si altul din diverse afaceri ocrotite de toate partidele caci acesti 2 frati s au inteles cu orice partid si coalirie a fost in ultimii 8 ani,cchiar daca aparant unul e pesedist altul nu e nimic

noni
27 iunie 2014
si totusi

Inca putin si e 1 Iulie, nu e cam tarziu pt aceste masuri ?

miruna
27 iunie 2014
tiganie!!!

Eforie a fost o statiune frumoasa,dar de cand a incaput pe mana astuia s-a dus dracu' totul!!!Mare pacat...acum arata groaznic,o tiganie maxima...ruine,gunoaie...Chiar nu a fost in stare sa faca rost de bani sa consolideze faleza,in atatia ani?Chiar nu poate sa faca ceva cu atatea cladiri parasite?

eforian
27 iunie 2014
De 3xP=Primar+Posche+p...

Un nenorocit de umflat, a uitat cum l-a pus mazare in post sa-l pupe-n dos, acum se plimba cu porsche, pe la Primarie nici nu mai trece, a distrus TOATE spatiile verzi, numai tigani si tarabe, tiribombe...ce sa stie un HOT, despre peisagism, de aranjamente florare, de ordine si curatenie, de respect pentru turisti si localnici? Totul este un jaf....sper din toata inima sa primeasca ceea ce merita= vre0 3 mii de zile cu executare si cel mai tare ar fi: CONFISCAREA A CEEA CE-A FURAT IN ULTIMII 6 ANI!!!

localnic
27 iunie 2014
Eforie pt urmat.20 ani

doamne cum ii suporta dumnezeu pe nemernici - in toti anii n-a facut nimic - promite inainte de alegeri ca face pe masa pe tasu dar totul e o minciuna de crede si el- a promis ca pune lumina in cartierul nou din Ef Sud dar minciuni - si Tuzla, 23 August desi sunt comune arata mai bine ca Eforie Sud care este sub orice critica - mai inteleg mai fura omul dar asta chiar tot? a pus tiganii la scoala veche si pute acolo sa-i ia acasa la el - concluzia ca este cel mai nenorocit primar si hot- sa auziti cum vorbeste cu oameni care au fost in audienta la el , cat de curand un vocabular de vagabond

Scylla
27 iunie 2014
viata la bloc

Mare primar si asta.. frate de hotie cu mazare.. Mai are de acordat doua- trei autorizatii de constructie pe plaja dintre Eforie Nord catre Eforie Sud si gata, uneste nordul cu sudul, prin blocuri construite pe plaja. unde, nu-i asa, legea nu permite.. Care lege? Legea aia cu care sterg la c.. primarii si autoiritatile..

TOTO
18 iulie 2014
CORUPTIE

SESIZATI DNA STIMATI LOCUITORI OMUL ACESTA DETINE PRIN INTERPUSI GEN NEGRU GAINA, SI FAMILIA LUI, CUMNAT SI NEAMURILE DIN BRAILA ,BALMUS VASILE ZIS FASOLE, URSU LIVIU. SI MULTI ALTII 43 DE ACTIVE IN EFORIE SUD SI NORD, ANCEPAND CU BUCATA DE PLAJA SI TERMININD CU BUCATI DE STRADA GEN ION MOVILA UNDE URSU LIVIU CONSILIER LOCAL SI-A AMPLASAT 40 DE MESE SI O SCENA DOMENIU PUBLIC IN TOTALITATE PENTRU CARE NU PLATESTE UN BAN DE 10 ANI.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5786 secunde