Primarul Ovidiu Brăiloiu a găsit o soluție provizorie pentru opt familii nevoiașe

371
2
Primarul Ovidiu Brăiloiu a găsit o soluție provizorie pentru opt familii nevoiașe - primarulovidiubrailoiuagasitosol-1405612599.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică din Eforie a găsit o soluție pentru 31 de persoane fără adăpost, opt familii formate din 13 adulți și 18 copii fiind mutate în opt containere modulare de tip locuință achiziționate de reprezentanții Primăriei Eforie, precum și două containere modulare care au grupuri sanitare.

"Am luat această decizie deoarece locuințele provizorii în care trăiau nu mai îndeplineau condițiile igienico-sanitare necesare unui spațiu de locuit, dar și din cauza sesizărilor repetate ale cetățenilor din zonă. Containerele modulare sunt spații de locuit provizorii pentru situații de urgență, urmând ca cei care doresc și îndeplinesc condițiile legale să depună dosare pentru acordarea unei locuințe din fondul locativ disponibil al orașului", a spus primarul orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu.

El a adăugat că mutarea cetățenilor fără adăpost a decurs fără incidente, iar noile condiții oferite de primărie sunt superioare celor în care locuiau anterior aceste persoane. Marea majoritate a persoanelor evacuate nu au loc de muncă, iar copiii nu frecventează cursurile școlare.

Reamintim faptul că, în perioada 2007-2013, au existat foarte multe reclamații adresate Primăriei Eforie, prin care cetățeni ai orașului și turiști au sesizat acte ilegale și antisociale ale grupurilor de cetățeni stabiliți ilegal pe strada Agricolă din Eforie.

De-a lungul timpului, autoritățile le-au aplicat romilor amendă după amendă, somație după somație, dar toate au fost ignorate. Ulterior, au luat măsura desființării adăposturilor improvizate și mutării romilor în două clădiri care să le asigure adăpostirea pe timpul sezonului rece. Foarte rapid, însă, romii au revenit la vechile obiceiuri, distrugând obiectele de mobilier, iar instalațiile metalice pentru încălzire au fost vândute la fier vechi.

La timpul respectiv, din cei 35 de adulți care își construiseră ilegal adăposturi pe strada Agricolă numai 15 aveau cărți de identitate în Eforie și doar opt aveau adresa în strada Agricolă nr. 2. De asemenea, doar câțiva munceau, iar copiii lor se duceau la școală.

Pe de altă parte, în zona unde își duceau traiul romii este planificat a se realiza un cartier de locuințe sociale, de care să beneficieze persoanele cu venituri reduse, care doresc să fie membri activi ai comunității și care au nevoie de susținerea acesteia. În acest perimetru, al Bulevardului Soarelui, sunt proiectate a se construi blocuri de locuințe, locuri de joacă și spații verzi, investiție care se află în derulare. 

Comentează știrea

cetatean
18 iulie 2014
primar de nici 2 bani

daca nu faceau vecinii reclamatii de scandalurile si mizeria de la scoala(pacat de cladire care au devastat-o deja ) primarul trebuia sa faca containerele din toamna si apoi sa-i mute dar la noi pana nu se face scandal si tv nu se rezolva nimic - daca tot le-ai dat amenzi si nu le-au platit de ce nu muncesc in folosul comunitatii? pai daca ii pune la munca nu-l mai voteaza pe brailoiu ,alt primar ca mascariciu ala de la C-ta a distrus Eorie

Gogu
18 iulie 2014
Parcare lovita de bombardament atomic

Ovidiu Brailoiu este o mare javra puturoasa si hoața care nu face nimic pentru Eforie. Zona in care aduce circul in fiecare an arata ca dupa bombardament atomic. Mintea lui de hot chiar nu vrea sa inteleaga ca acolo masinile parcate stau una peste alta deoarece circul a ocupat foarte mult spatiu si nu sunt trasate locurile de parcare ? Acolo e cea mai desavirsita debandada creata cu buna stiinta de acest impotent intelectual si excroc. Acolo, spre soseaua Constanta-Mangalia, e o zona mare cu spatiu verde SI ERA ABSOLUT NECESAR SA SE EXTINDA PARCAREA IN ACEL SPATIU. Brailoiule, te-ai ingrasat ca un porc si in curind o sa-l urmezi pe Porcul Constantei in SUA. La Sing Sing.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3463 secunde