Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat încă trei proiecte cu bani europeni

Vineri, 04 Septembrie 2020, 21:18
1703
Liderii PNL s-au reunit, vineri, într-o locație din stațiunea Neptun, unde au organizat o conferință de presă. În cadrul evenimentului, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat, în prezența vicepremierului Raluca Turcan și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș, contractele de finanțare UE pentru încă trei proiecte de modernizare a infrastructurii din oraș și stațiuni.La eveniment au mai participat liderul PNL Constanța, deputatul PNL, Bogdan Huțucă, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională - Sud Est (ADR-SE), Luminița Mihailov, prefectul județului Constanța, George Niculescu, Mihai Lupu, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, dar și alți liberali.

Cele trei proiecte, în valoare totală de peste nouă milioane de euro, se referă la construcția unei baze sportive moderne, construcția de locuințe sociale, dar și reabilitarea Grădinii de Vară "Farul", din localitate. Noul complex sportiv, la standarde europene, va fi ridicat pe locul fostei baze sportive "Pescăruș", din Mangalia. Acesta va avea două bazine de înot - unul semiolimpic și unul pentru persoanele cu dizabilități, dar și un teren de sport multifuncțional. Ce de-al doilea proiect cu bani europeni este destinat construcției de locuințe sociale, pe locul fostelor clădiri insalubre de la marginea cartierului de case al orașului, demolate de autoritățile locale. Aici, se lucrează deja la amenajarea unui centru pentru copiii cu dizabilități. Cel de-al treilea proiect vizează modernizarea Grădinii de Vară "Farul" și asfaltarea străzilor Rozelor, Șos. Constanței, Ștefan cel Mare, precum și B-dul 1 Decembrie."Ne bucurăm de prezența doamnei vicepremier Raluca Turcan și a ministrului Fondurilor Europene, Marcel Boloș. Multe localități au fost deblocate. E o zi importantă deoarece participăm la semnarea pentru accesarea fondurilor europene de către Primăria Mangalia, a trei fonduri europene, investiții care vor crește nivelul de trai al locuitorilor din Mangalia. Aceasta e campioană la accesarea acestor fonduri! Vorbim de peste 50 milioane de euro, care se regăsesc în infrastructură, sanătate, educație, reabilitatea stațiunilor", a declarat liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.Referitor la absorbția fondurilor europene de către Primăria Mangalia, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că cele trei proiecte, dar și cele peste 50 de milioane de euro atrase de Primăria Mangalia, în ultimii opt ani, contribuie la dezvoltarea orașului și creșterea calității vieții locuitorilor.

"Este o bucurie și o oportunitate ca primarul Radu Cristian să-și continue mandatul la Mangalia. Vorbesc de oportunități valorificate, care înseamnă folosirea banilor europeni. La Mangalia, avem un primar campion în atragerea fondurilor europene, dovadă fiind și cele trei contracte semnate astăzi", a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

La rândul său, primarul Mangaliei, Radu Cristian, a subliniat că în ultimii opt ani, Primăria Mangalia a reușit să atragă peste 50 de milioane de euro, în modernizarea orașului și stațiunilor. 


"Numai în ultimii patru ani, am reușit să semnăm 11 proiecte europene. Avem șase proiecte în execuție, alte două în implementare, precum și cele trei proiecte semnate astăzi, cu care vom intra în teren, în cursul anului viitor. Pe următoarea axă de finanțare, avem proiecte pentru reabilitarea stațiunilor Venus, Jupiter, Cap-Aurora și Olimp. Avem investitori care vor să vină în stațiunile noastre pentru că există multe spații verzi și ne preocupăm să le protejăm", a precizat primarul Radu Cristian.Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat că populația trebuie să aibă încredere în administrațiile locale, care muncesc să atragă bani europeni, așa cum este cazul Mangaliei.

"Se poate vedea, din cifre, cum a reușit Primăria Mangalia să atragă fonduri peste Constanța. Municipiul Constanța a avut o sumă predefinită de 40-50 milioane de euro, în schimb Mangalia a trebuit să se lupte și a câștigat o sumă chiar mai mare", a declarat ministrul.

Conform declarațiilor directorului ADR – SE, Luminița Mihailov, absorbția fondurilor europene este benefică pentru cei care fac performanță. "Sunteți una dintre administrațiile superperformante în atragerea banilor europeni", a precizat reprezentantul ADR - SE.(Comandat de Partidul Național Liberal Filiala Constanța, publicat de Cuget Liber, cod mandatar financiar 21200012)
Pagina a fost generata in 0.4691 secunde