Primarul Iulian Soceanu anunță modernizări la Techirghiol. „Elevii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii”

1363
Primarul Iulian Soceanu anunță modernizări la Techirghiol. „Elevii trebuie să beneficieze de cele mai bune condiţii” - fondsoceanu-1615133967.jpg

Articole de la același autor

Liceul „Emil Racoviţă” din oraşul Techirghiol avea nevoie de reabilitare şi acest lucru se întâmplă prin implicarea Primăriei Techirghiol şi a primarului Iulian Soceanu. Edilul a explicat pentru „Cuget Liber” că Liceul „Emil Racoviţă” va fi dotat cu aparate de ultimă generaţie (table inteligente, tablete şi laptopuri), iar elevii îşi vor putea desfăşura cursurile la cele mai înalte standarde.

„Este un proiect realizat prin fonduri europene pe axa 31B şi este un proiect care urmăreşte în primul rând reabilitarea Liceului «Emil Racoviţă» din Techirghiol. Se efectuează lucrări de zugrăvit, de schimbare a instalaţiei termice şi aşa mai departe. Vom instala centrală pe gaz şi pompe de căldură. Este un proiect în valoare de două milioane nouă sute de mii de lei. După finalizarea acestui proiect, liceul în cauză va avea o altă faţă, iar copiii vor avea condiţiile optime de învăţat. Cu acest proiect venim în completarea investiţiilor care s-au făcut în Liceul «Emil Racoviţă» prin achiziţia de table inteligente, videoproiectoare, iar fiecare cadru didactic are din partea Primăriei Techirghiol câte un laptop. Acest proiect urmează să fie finalizat în luna august a anului 2021. Urmează să depunem şi un alt proiect care va fi realizat tot prin fonduri europene. Este vorba despre construirea unui nou corp cu 13 clase, parcare şi teren de sport, dar şi spaţii verzi care vor fi amenajate”, a declarat în exclusivitate pentru „Cuget Liber” primarul oraşului Techirghiol, Iulian Soceanu.

Pe de altă parte, pandemia de coronavirus nu îl sperie pe Iulian Soceanu şi primarul din Techirghiol este sigur că vom trece cu bine peste această situaţie. El a mai spus că proiectul de modernizare a Liceului „Emil Racoviţă” a fost adoptat înainte să existe pandemia.

„Vrem ca începutul anului şcolar să ne găsească cu acest proiect finalizat sută la sută şi copiii să beneficieze de toate clasele care sunt în acest moment în lucru. Când am făcut aceste investiţii nu exista pandemia de coronavirus. Pe noi pandemia ne-a prins pregătiţi pentru că elevii au beneficiat de tablete în timp ce făceau şcoală online. Toate investiţiile au sprijinit foarte mult această situaţie neplăcută. Probabil această pandemie o să mai dureze un an sau doi, pe urmă eu zic că lucrurile vor intra pe un făgaş normal şi copiii împreună cu dascălii vor beneficia de aparatele pe care le-am pus la dispoziţie. Ce să facem? Să ne oprim din investit pentru că există această situaţie de moment? Ne vom plia pe regulile care vor fi stabilite. Şcoala va rămâne în continuare acolo, clasele vor rămâne în continuare modernizate astfel că avem toate condiţiile ca orele de curs să se desfăşoare la cel mai înalt nivel”, a mai spus Iulian Soceanu.

Pe lângă acest proiect de modernizare a Liceului „Emil Racoviţă”, la Techirghiol mai există şi alte proiecte importante pe care Iulian Soceanu speră să le ducă cu bine până la capăt.

„Cel mai important proiect este cel de racordare a oraşului Techirghiol la reţeaua de gaze. Estimăm ca în această vară să avem primele clădiri racordate la această reţea. Finalitatea acestui proiect va fi undeva la sfârşitul anului 2021. Un alt proiect este făcut de RAJA. Este un proiect de peste 6 milioane de euro. Este vorba despre înlocuirea şi extinderea reţelelor de canalizare şi a reţelelor de apă. În urma acestui proiect, peste 95 la sută din oraşul Techirghiol va fi racordat la reţeaua de canalizare şi la reţeaua de apă. Reabilitarea Teatrului de vară «Jean Constantin» este un alt proiect important pe care îl avem pe listă. Mai avem un proiect, şi anume modernizarea străzii Lacului şi modernizarea infrastructurii în cartierul A202”, a concluzionat Iulian Soceanu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5396 secunde