Primarul Gabriela Iacobici a inaugurat terenul de sport din satul Cheia

Joi, 04 Iunie 2015, 19:40
241
Începutul lunii iunie a fost un motiv serios de bucurie pentru copiii comunei Grădina. Pe lângă faptul că reprezentanții administrației publice locale le-au pregătit diverse surprize cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, primarul Gabriela Iacobici a inaugurat și cel mai nou teren de sport situat în satul Cheia ce aparține de comuna Grădina. Toți copiii prezenți au fost serviți cu tort, sucuri și
au primit în dar mingii și baloane. 


Terenul de sport se întinde pe o suprafață de 400 mp, are gazon artificial și vine ca o completare a noii grădinițe. 


"Era o dorință mai veche, de a realiza un teren de sport modern, cu gazon artificial, unde copiii și tinerii să poată face mișcare, unde să practice diverse spor-turi. S-a lucrat intens și cu simț de răspun-dere și totul a ieșit foarte frumos și, așa cum era de așteptat, cei mai fericiți sunt copiii. Când îi văd pe ei fericiți, mi se umple și mie inima de bucurie", a spus primarul Gabriela Iacobici. 


De altfel, micuții comunei Grădina sunt prioritatea primarului Gabriela Iacobici, în acest moment fiind în derulare și un proiect destinat copiilor ai căror părinți sunt plecați în străinătate și care au rămas doar în grija bunicilor. Pentru a veni în sprijinul acestora și pentru ca elevii să nu abandoneze cursurile școlare, edilul s-a gândit la un proiect pe care îl pune în aplicare cu ajutorul celor de la Direcția Județeană pentru Pro-tecția Copilului Constanța, banii provenind din fonduri europene. 


Este vorba despre construirea și amenajarea unui Centru de prevenire a abandonului și a separării copilului de familia sa. Lucrările au început deja, iar potrivit proiectului, finalizarea acestuia ar urma să aibă loc în luna octombrie a acestui an. Sediul centrului va fi în fosta Casă a Agronomului din localitate. Deoarece clădirea este foarte veche, ea va fi reabilitată, moder-nizată și extinsă. 


Astfel, vor fi consolidați toți pereții interiori și exteriori, dar și fundațiile de piatră. Pentru o mai bună desfășurare a activităților, construcția actuală va fi recompartimentată și extinsă și va avea parter și un etaj. 


Potrivit proiectului, la parter se va amenaja o cantină cu o suprafață de aproximativ 36 mp, o bucătărie de 17 mp și un spațiu de depozitare cu acces din exterior. Totodată, vor fi amenajate două grupuri sanitare și un hol de acces la grupurile sanitare. De asemenea, în extinderea propusă va fi cuprinsă și camera centralei termice, precum și un depozit de combus-tibili necesari funcționării centralei. La etaj, se va realiza un spațiu destinat activităților educaționale, de recreere și odihnă a copiilor. În fața clădirii se va amenaja un parc, iar în spatele construcției, cei mici se vor putea bucura de un loc de joacă spațios și dotat cu mobilier specific. 


Toți copiii care își vor petrece timpul aici vor avea un program bine stabilit. Astfel, după ce vor veni de la școală, vor primi o masă caldă, după care se vor odihni, iar apoi își vor face temele fiind supravegheați de cadre specializate. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3076 secunde