Primarul din Hârşova, Viorel Ionescu, a clarificat problema taxei pentru maşinile de mare tonaj

585
Primarul din Hârşova, Viorel Ionescu, a clarificat problema taxei pentru maşinile de mare tonaj - harsovataxemasini2-1613318430.jpg

Articole de la același autor

În oraşul Hârşova se pune mare accent pe taxele pentru autovehiculele care transportă marfă, dar şi pentru utilajele de mare tonaj, care depăşesc greutatea de 3,5 tone. În acest sens, există o hotărâre de Consiliu Local privind reglementarea acestor taxe, care însă se pare că nu a fost clară pentru toată lumea.

Din acest motiv, primarul Viorel Ionescu a ieşit public şi a dorit să explice clar şi, totodată, să clarifice situaţia.

„Pentru că am văzut că hotărârea privind reglementarea taxei pentru autovehiculele ce transportă marfă, precum și utilajele cu un tonaj mai mare de 3.5 tone a dat naștere unor discuții și a creat anumite nemulțumiri, voi face câteva precizări și sper să fiu înțeles în mod corect, făcând un apel la purtarea unui dialog civilizat, chiar dacă aveți de făcut critici. Le consider constructive, atâta timp cât avem și o exprimare decentă. Orice sugestie a cetățenilor este binevenită și va fi analizată. Astfel, în primul rând, pentru că s-a creat confuzia legată de societățile care dețin astfel de autovehicule de marfă sau utilaje mai mari de 3,5 t, care trebuie să plătească această taxă, precizez faptul că DOAR autovehiculele care tranzitează orașul vor plăti această taxă.

Persoanele juridice care au sediul în orașul Hârșova NU vor plăti această taxă, nefiind vorba despre o tranzitare a orașului, în sensul intrării și ieșirii din oraș. Pentru că acest lucru nu a fost evident, vom face o completare a hotărârii pentru a prevedea în mod expres și pentru a nu se mai crea confuzii (deși cuvântul tranzitare explică acest lucru).

Cetățenii care dețin astfel de autovehicule de transport marfă și transportă ocazional bunuri în interes personal NU sunt nevoiți să plătească această taxă, aceștia fiind nevoiți, oricum, să dețină documente de proveniență a mărfii, pentru a nu fi suspectați de transport ilegal de mărfuri. Nici autovehiculele ce tranzitează orașul pe drumul național NU se supun plății taxei, deoarece DN2A nu se află în administrarea orașului Hârșova. Așadar, această discuție a fost creată fără o informare prealabilă, fiind induse aspecte care nu corespund realității. Sper că am reușit să îi lămuresc pe toți aceia care aveau nevoie de aceste precizări și vă asigur că orice propunere punctuală și justificată venită din partea cetățenilor ce se confruntă cu probleme generate de reglementările locale vor fi avute în vedere, pentru a răspunde nevoilor hârșovenilor”, a transmis primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4853 secunde