Primarul Decebal Făgădău i-a convocat pe consilieri la ședință. Ce se va discuta

720
Primarul Decebal Făgădău i-a convocat pe consilieri la ședință. Ce se va discuta - sedintaconsiliullocal11-1482855539.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali ai municipiului Constanța se reunesc, astăzi, în cadrul ultimei ședințe ordinare din acest an, convocarea fiind făcută de primarul Decebal Făgădău. Întâlnirea va avea loc, de la ora 12.00, în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ. 


Pe ordinea de zi, se află 27 de proiecte de hotărâri, primele dintre acestea vizând aprobarea proceselor verbale ale ședințelor din data de 29 noiembrie 2016, 12 de-cembrie 2016 și ședința din data de 22 decembrie 2016. 


Tot în cadrul întâlnirii, va fi declarat vacant un loc de consilier local, respectiv, cel deținut până zilele trecute de George Vișan. Reamintim că acesta și-a dat demisia din funcție, deoarece la alegerile din 11 decembrie a câștigat un mandat de deputat din partea PSD Constanța. 


Totodată, aleșii locali vor trebui să aprobe și proiectul de hotărâre referitor la contractul de credit în valoare de până la 100.000.000 lei, a contractului de ipotecă pe venituri, precum și a contractului privind contul de rezervă încheiate între municipiul Constanța și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În plus, se vor mai discuta aprobarea execuției bugetului local pe trimestrul III pe anul 2016 și aprobarea prețului local de facturare a energiei termice furnizată în sistem centralizat începând cu data de 1 ianuarie 2017. 


Un alt proiect ce va intra în atenția consilierilor face referire la modificarea HCL nr. 301/2016 pentru aprobarea numărului și cuantumului burselor aferente semestrului I al anului școlar 2016-2017 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat. 


Cum este sfârșit de an, nici sportivii nu au fost uitați de administrația publică locală, astfel că cei care au obținut performanțe deosebite la competițiile internaționale oficiale din a doua parte a anului 2016 vor fi premiați. Mai exact, este vorba despre sportivii și antrenorii principali constănțeni din cadrul CS Farul. Pentru premierea lor, administrația locală a alocat suma de 25.500 lei. Pe de altă parte, aleșii vor modifica și HCL nr. 277/2016 privind alocarea sumei de 200.000 lei din bugetul local pentru finanțarea activității sportive a CS Farul în anul 2016. 


Potrivit convocatorului, în ședința de astăzi, se va aproba și Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța, dar și atribuirea de denumiri circulațiilor publice carosabile identificate în zona studiată prin PUZ zona Valu Traian - DN3. 


Un alt proiect ce va fi supus acordului consilierilor locali este cel referitor la harta strategică de zgomot, dar și planul de acțiune pentru municipiul Constanța. 


Ședința se va încheia cu proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2017. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7338 secunde