Primarul Decebal Făgădău, certat de liberali în prima zi de școală

581

Articole de la același autor

Organizația municipală Constanța a Partidului Național Liberal consideră că, la ora actuală, există 106 motive în tot atâtea școli și grădinițe din municipiul Constanța pentru care, în opinia lor, primarul Decebal Făgădău ar trebui să își dea demisia.

"Municipiul Constanța a intrat în anul bugetar 2018 cu un excedent de aproximativ 300 de milioane de lei. Cu toate acestea, unitățile de învățământ locale se confruntă cu lipsuri, unele fiind elementare, un exemplu edificator fiind asigurarea pazei elevilor sau lipsa unor spații adecvate pentru desfășurarea activității de predare-învățare.

La capitolul investiții, o prioritate ar trebui să o constituie construirea unor clădiri noi pentru școlile care se confruntă cu supraaglomerări ale claselor. Și aici vorbim despre școlile de elită ale învățământului constănțean, care au ajuns să aibă și câte 35 de elevi în încăperi care numai săli de curs nu pot fi numite, pentru că încalcă orice reglementare legislativă. Învățământul preșcolar presupune un maximum de 20 de copii în clasă, cel primar - 25, iar cel gimnazial - 30. De asemenea, ar trebui asigurat un cubaj de aer de 5 - 8 m3 de persoană", se spune într-un comunicat transmis de PNL Constanța.

Liberalii constănțeni îl mai acuză pe edilul Constanței de faptul că sunt, în continuare, școli degradate, fără pază asigurată de municipalitate și fără săli de sport. În acest context, coordonatorul politic al Organizației municipale PNL Constanța, Septimiu Bourceanu, consideră că acum ar fi o ocazie pentru primar să accepte ajutorul și expertiza liberalilor.

Pe de altă parte, acesta îi recomandă primarului Decebal Făgădău să se aplece cu mai multă atenție și asupra cuantumului burselor școlare.

"Dacă în București bursa de merit ajunge și la 1.000 de lei, suma de 50 de lei acordată elevilor constănțeni este derizorie. Avem elevi cu performanțe deosebite, cu care ne mândrim, dar pe care primăria nu îi stimulează: față de cei 600 de lei Sectorul 1 din București, municipiul Constanța oferă doar jumătate. Deși se bate cu pumnul în piept că face parte dintr-un partid care pune pe primul loc sprijinirea celor aflați în situații financiare precare, și la bursele sociale primarul Făgădău reușește să fie printre ultimii edili din țară. Acest lucru în condițiile în care excedentul bugetar a ajuns la aproape 300 de milioane de lei! Deși constănțenii au produs un excedent, banii au fost luați de către Guvernul României pentru că Decebal Făgădău nu a vrut să îi folosească sau nu a știut ce să facă cu ei. Și, uite așa, în loc să investim în educația copiiilor din Constanța, Guvernul PSD a folosit acești bani pentru alte localități sau alte investiții! Dacă i se pare atât de dificil, îi arătăm noi cum să-i investească în viitorul copiilor noștri", a concluzionat Septimiu Bourceanu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5114 secunde