Primarul Cristian Radu: "17 străzi din Mangalia se vor asfalta cu bani europeni"

438
Primarul Cristian Radu:

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Mangalia au semnat, recent, contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a tramei stradale pentru 17 străzi din localitate. Proiectul este finanțat din bani europeni și se desfășoară în parteneriat cu Primăria orașului Balcik, din Bulgaria. 


"Zilele acestea, se semnează ordinul de începere a lucrărilor, iar cel mai probabil utilajele vor intra în teren imediat după sărbători", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. 


El a precizat că, în cadrul programului transfrontalier româno-bulgar, se asfaltează, cu bani UE, 17 străzi din zona centrală a orașului și alte cartiere, pentru o mai bună desfășurare a traficului rutier și pietonal. În acest sens, se vor reface trotuarele, spațiile verzi și alte suprafețe adiacente pe următoarele străzi: Dr. Motaș, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertății, Mărășești, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Țepeș Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan. 


"La acest proiect, lucrăm de 2-3 ani, parcursul hârtiilor fiind destul de anevoios. După numeroase etape de evaluare, clarificări, licitații și contestații, suntem mulțumiți că reușim să intrăm efectiv în teren cu acest proiect. Tocmai de aceea, pe străzile incluse în programul de reabilitare nu am intervenit cu plombări, în această toamnă", a explicat Cristian Radu. 


El a mai spus că, în ultimii șapte ani, Mangalia a atras fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de euro, cea mai mare parte a banilor regăsindu-se în proiecte de infrastructură. 


"Încă din 2012-2013, am construit Clubul Nautic Callatis, tot într-un parteneriat cu bulgarii. Apoi, am reabilitat, cu fonduri UE, faleza Neptun și zona La steaguri, am înființat un parc, pe locul unei foste gropi de gunoi și am modernizat vechea faleză a orașului", a menționat edilul. 


Pe noul exercițiu financiar european (2014-2020), Primăria Mangalia a depus, între anii 2015-2017, aproape zece proiecte de atragere a fondurilor europene, în dezvoltarea orașului și stațiunilor. 


Primarul Mangaliei a mai spus că alte două proiecte cu fonduri UE sunt pe cale de a începe: reabilitarea falezei Mangalia-Saturn și modernizarea Pieței Republicii. De asemenea, în prima parte a anului 2020, municipalitatea din sudul litoralului va semna contractele de finanțare pentru un nou Ambulatoriu la Spitalul municipal și achiziționarea de autobuze electrice pentru transportul urban. Alte proiecte sunt în diferite stadii de analiză și evaluare: construcția unei noi școli, modernizarea iluminatului stradal, locuințe sociale, modernizarea Grădinii de Vară și construcția unei baze sportive cu bazin olimpic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3444 secunde