Primăriile din Medgidia și Cernavodă, gazde pentru Avocatul Poporului

Luni, 06 Mai 2019
300
Reprezentanții instituției Avocatul Poporului – Biroul teritorial Constanța vor fi prezenți miercuri, 15 mai, în Medgidia și Cernavodă, pentru a acorda audiențe cetățenilor și pentru a primi petiții.


Activitatea se va desfășura la sediul Primăriei Medgidia, începând cu ora 9, și la sediul Primăriei Cernavodă, începând cu ora 11. "Acordarea audiențelor este gratuită, iar pentru cererile adresate instituției Avocatul Poporului nu se percep taxe", explică Felicia Nedea, consilierul coordinator al Biroului Teritorial Constanța Avocatul Poporului.
Pentru înscrierea în audiență este necesară programarea, la numărul de telefon 0241/550.544 sau la sediul celor două primării. Pentru operativitate, persoanele interesate sunt rugate să se prezinte cu o petiție din care să rezulte pe scurt problemele cu care se confruntă și documente justificative, în copie.


"Instituția Avocatul Poporului contribuie la soluționarea pe cale amiabilă a conflictelor dintre persoanele fizice și autorități ale administrației publice, prin mediere și dialog, în scopul soluționării problemelor cetățenilor. Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor în raport cu autoritățile publice. Este important de reținut faptul că legea dispune șase domenii de activitate, în care poate acționa Avocatul Poporului, precum drepturile omului, egalitatea de șanse între bărbați și femei, culte religioase și minorități naționale, drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap, apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, armată, justiție, poliție, penitenciare, proprietate, muncă, protecție socială, impozite și taxe, prevenirea torturii și a altor pedepse ori tratamente cu cruzime, inumane sau degradante în locurile de detenție, prin Mecanismul Național de Prevenire", precizează reprezentantul teritorial al Avocatului Poporului.


Persoanele care nu pot ajunge în ziua programată pot merge la sediul Biroului teritorial Constanța, la programul zilnic de audiențe, de luni până joi, între orele  9 și 16, cu excepția zilor în care se fac deplasări în teritoriu, sau pot trimite petiția prin poșta electronică, la adresa avpconstanta@avp.ro, sau prin poștă, la adresa de la noul sediul al biroului, de pe bulevardul Ferdinand nr. 7 bis, Constanța.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3135 secunde