Ce spune premierul Boc

Primăriile care n-au dat banii pe panseluțe vor avea bani pentru încălzire

353
Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că primăriile care nu au dat banii pe "panseluțe" sau pe "prostii" și și-au modernizat centralele termice vor avea bani pentru ajutoarele de încălzire pentru populație.
"Primăriile care și-au făcut din timp treaba și au modernizat centralele termice, au trecut pe cogenerare, au modernizat CET-urile și au nu pierderi va fi foarte simplu să acorde în continuare acele subvenții sau ajutoare și să nu crească prețul la factură. În alte părți, unde nu s-a făcut, prețul va crește, dar trebuie să se știe că acest preț a crescut datorită incompetenței locale, nu datorită eliminării subvenției și transformării în ajutoare de încălzire. La nivel local, este la latitudinea lor să acor-de în continuare aceleași sub-venții", a spus Boc, la reuniunea Asociației Prefecților și Subprefecților din România.
"Noi am trecut în ordonanță că autoritățile locale, dacă au bani, pot să dea ajutoare de încălzire și la alți cetățeni. În funcție de resursele proprii, pot aproba prin hotărâre de consiliu local ajutoare peste tranșele și procentele stabilite. Pot să aloce dacă s-au gospodărit bine. Dacă n-au cumpărat panseluțe, pot avea resurse, dacă n-au dat banii pe prostii, au bani în buget ca să poată sprijini populația în perioada de iarnă", a mai subliniat premierul.
Boc a reiterat că autoritățile locale nu trebuie să facă niciun efort suplimentar decât să dea măcar jumătate din subvenția pe care au dat-o anul trecut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3875 secunde