Primarii PSD din județul Constanţa, nemulțumiți de alocările de bani decise de Guvernul Cîțu

298
Primarii PSD din județul Constanţa, nemulțumiți de alocările de bani decise de Guvernul Cîțu - fondpsd-1633715022.jpg
Organizaţia PSD Constanţa a organizat, vineri, o conferinţă de presă în care tema principală de discuţie a fost alocarea fondului de rezervă de la bugetul de stat către toate unitățile administrativ teritoriale (UAT) din judeţul Constanţa.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele Organizației PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, deputații Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci și Horia Ţuţuianu, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu, primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, primarul comunei Gârliciu, Anica Tufă, primarul comunei Deleni, Marian Dan, primarul comunei Oltina, Ştefania Cealera, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Nicolae Timofte, primarul comunei Siliștea, Mihai Soare, primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi și primarul comunei Pecineaga, Niculae Stan.

Reprezentanţii PSD sunt supăraţi pentru că premierul demis Florin Cîţu a alocat din fondul de rezervă de la bugetul de stat mai mulţi bani primăriilor conduse de primari PNL decât primăriilor conduse de edili PSD.

„Primul ministru demis, Florin Cîțu, a decis că nu mai este nevoie de fond de rezervă. El a împărțit fondul de rezervă la primăriile care au o anumită culoare politică. Nu este normal. Dacă devine o modă? În județul Constanța banii au fost repartizați astfel: 2,3 la sută comunităților omenești și 97,7 la sută către celelalte comunității. Mi se pare o chestie lipsită de orice empatie omenească”, a declarat în cadrul conferinţei de presă preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe.

Deputatul PSD de Constanţa, Horia Ţuţuianu, a avut un discurs dur la adresa lui Florin Cîţu pe care l-a acuzat că este penal şi că a făcut cândva închisoare şi astfel nu ar fi trebuit să ocupe vreo funcţie publică în România.

„Ziua de astăzi o putem numi apogeul josniciei domnului premier demis Florin Cîţu. A împărțit România în cetățeni de mâna 1, cetățeni de mâna 2 şi aşa mai departe. Eu doar întreb. Ce vină au cetăţenii judeţului Constanţa unde sunt primari PSD? Acest premier demis a împărțit noaptea ca hoții bani pentru primăriile PNL. Românii nu trebuie să se lase păcăliți. Traversăm o perioadă critică din cauza pandemiei, din cauza facturilor care vor veni. Este cel mai urât mod de a-şi demonstra incompetența. O parte din banii care au fost alocaţi către fondul de rezervă vin de la pensionari și de la copii. Domnul Cîţu nu înţelege că a fost demis datorită incompetenţei. Este un premier penal. A făcut închisoare. Acest Superman trebuie să înceteze cu bătaia de joc asupra românilor. Primarii noștri sunt frustrați. Ei vor trebui să le explice cetăţenilor de ce nu există bani destui pentru proiecte. Vrem să avem la dispoziție sumele pe care prefectul județului Constanța le-a cerut de la Guvern. Dacă nu va dovedi cu acte că proiectele noastre merită doar atâția bani, vom face plângere penală împotriva prefectului Silviu Coșa”, a explicat deputatul PSD de Constanţa, Horia Ţuţuianu.

Daniel Georgescu: „Cîţu va fi şters din istorie ca vântul din Vama Veche“

În timpul conferinţei de presă a luat cuvântul şi primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu. Acesta nu înțelege atitudinea lui Florin Cîţu şi nu îşi explică de ce premierul demis a luat hotărârea de a defavoriza localităţile care sunt conduse de primari PSD. Daniel Georgescu şi-a încheiat discursul cu o sintagmă dintr-o bine cunoscută melodie a trupei „Vama”.

„Există o vorbă din popor care spune că răzbunarea este arma prostului. Mă refer la actuala administrație PNL din judeţul Constanţa. Acțiunile lor ne lasă fără cuvinte. Modul în care ei împart alocările bugetare, nu arată decât acţiunile unui Guvern aflat în situație de disperare. Eu sunt în situația în care pot să zic că am mai crescut ca valoare. De la 25.000 de lei am primit 50.000 de lei. Nu a venit nicio primărie din partea organizației noastre cu solicitări aberante. Acest prim-ministru demis va rămâne în istorie ca cel mai mic prim-ministru si va fi șters din istoria politicii românești ca vântul din Vama Veche”, a spus primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

La rândul lui, deputatul Lucian Lungoci a explicat faptul că fondul de rezervă alocat de la bugetul de stat există pentru a ajuta UAT-urile care au nevoie de anumite facilităţi.

„Fondul de rezervă reprezintă o sumă de bani din bugetul ţării ca o rezervă care trebuie folosită în caz de nevoie. Nu este o puşculiţă a cuiva. Se deturnează destinația acestui fond de rezervă. Am solicitat la începutul anului prin amendamente la legea bugetului național ca parte din acest fond de rezervă să fie folosit pentru continuarea lucrărilor de irigații, pentru alocarea sumei de bani necesară pentru demararea studiilor de fezabilitate, pentru construirea unui spital despre care tot discutăm. Vedem că ei folosesc acei bani pentru a-şi plăti voturile pe care le-a obținut domnul Cîţu la Congresul PNL. Este un buget constituit din taxele tuturor românilor”, a concluzionat deputatul PSD de Constanţa, Lucian Lungoci.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5301 secunde