Primarii din ACoR vor putea accesa noi fonduri prin intermediul Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă

345

Articole de la același autor

Marți, 27 aprilie 2021, în cadrul Instituției Prefectului – Județul Constanța, Sala „Remus Opreanu” a avut loc o ședință de lucru a Filialei Județene a ACoR, la care au fost invitaţi președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu alături de vice-preşedintele Stelian Gima.

Cu acest prilej au fost dezbătute subiecte de actualitate ce vizează UAT-urile din județ.



Primul punct de interes a vizat strategia de dezvoltare durabilă a comunelor din județul Constanța, în viziunea Consiliului Județean și identificarea surselor de finanțare a proiectelor de infrastructură la nivelul comunelor.

„Ca o consecință a strategiei de dezvoltare durabilă, în lunile mai-iunie va lua naștere Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă, cu ajutorul căreia se vor putea accesa noi fonduri și se vor elabora proiecte pentru dezvoltare în întreg județul, ACoR primind invitația de a avea statut de asociat al acestei noi structuri” , a declarat președintele Consiliului Județean, Mihai Lupu.



De asemenea, s-a dorit cunoașterea prevederilor bugetare ale Consiliului Județean Constanța pentru cofinanțarea proiectelor aflate în derulare în cele 59 de comune ale județului Constanța. În acest sens, președintele Mihai Lupu a îndemnat reprezentanții autorităților locale din județ să se adreseze Consiliului Județean în vederea cofinanțării proiectelor locale, prioritatea zero fiind proiectele de infrastructură, sănătate și educație. Primarii au sesizat lipsa fondurilor pentru cofinanţare si neclarități privind noile programe, axe ce pot fi accesate.



Pentru anul acesta, Consiliului Județean Constanța i-au fost alocate fonduri de peste 27 milioane de lei, 11,6 mil. lei dintre aceștia fiind destinați infrastructurii drumurilor județene, iar restul vor fi folosiți pentru cofinanțarea proiectelor realizate de primăriile din județ.

Aparatul administrativ al CJC își dorește să vină în sprijinul UAT-urilor, iar în acest sens președintele filialei județene ACoR a propus o întâlnire între primarii localităţilor afiliate și Consiliul Județean. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.257 secunde