Primăria Mangalia subvenționează prețul gigacaloriei. Încep probele la rece

444
Primăria Mangalia subvenționează  prețul gigacaloriei. Încep probele la rece - primariamangaliasubventioneaza-1539098045.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Goldterm Mangalia informează locuitorii orașului, racordați la sistemul centralizat de termoficare că, începând de sâmbătă, 13 octombrie, vor începe probele la rece pentru furnizarea energiei termice, în iarna 2018-2019.

În acest sens, vor avea loc verificări tehnice la toate centralele termice și se va interveni cu lucrări de reparații, acolo unde va fi nevoie. Procedura va fi anunțată prin afișarea la avizierul fiecărei scări de bloc, locatarii fiind informați despre ziua și ora la care se fac intervențiile. Începând cu 1 septembrie a.c., prețul de producție al unei gigacalorii este de 458,72 lei, conform unei hotărâri a CL Mangalia. Pentru a veni în sprijinul populației, municipalitatea subvenționează mai mult de jumătate din costul unei gigacalorii, astfel că prețul plătit de cetățeni este de 216,86 lei/gigacalorie.

"Ne dorim ca, în fiecare iarnă, cetățenii orașului să beneficieze de confort termic la prețuri rezonabile. De aceea, ajutăm în continuare locuitorii Mangaliei, racordați la sistemul centralizat de termoficare, prin subvenționarea prețului gigacaloriei, de la bugetul local. Pentru Primărie, este un efort uriaș, de aproximativ două milioane de euro anual, bani cu care am putea face, în fiecare an, multe lucrări la străzi, trotuare, parcuri și locuri de joacă. Totuși, am decis să subvenționăm prețul gigacaloriei, ca măsură de protecție socială, date fiind veniturile reduse ale populației", a explicat primarul Cristian Radu.

Edilul a mai spus că sistemul de termoficare din Mangalia va funcționa la parametri normali, în această iarnă, nefiind probleme cu încălzirea sau apa caldă.

"Încă din 2012, când am preluat centralele termice la societatea Consiliului Local, ne-am preocupat ca oamenii să nu mai aibă de suferit, ca în trecut. Mai mult, investim constant în modernizarea sistemului de termoficare, pentru reducerea costurilor și creșterea confortului termic, în casele oamenilor. Am început programul de contorizare individuală, gratuită, astfel încât oamenii să plătească exact cât consumă. Ca urmare, a crescut numărul clienților Goldterm, mulți debranșați făcând acum cereri de revenire în sistemul centralizat", a mai spus Cristian Radu.

Totodată, edilul a menționat că Primăria Mangalia lucrează, în această perioadă, la proiectul de cogenerare cu motoare termice, cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea, pe timpul iernii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6041 secunde