Primăria Mangalia înființează un Centru multifuncțional pentru copiii cu dizabilități

192
Primăria Mangalia înființează un Centru multifuncțional  pentru copiii  cu dizabilități - mangaliacentru-1592749965.jpg

Articole de la același autor

În această perioadă, la Mangalia, se lucrează intens pentru reabilitarea unei clădiri în care va funcționa un centru destinat copiilor cu dizabilități, din zona de sud a județului Constanța. În acest sens, încă din anul 2017, Primăria Mangalia a transmis spre administrare Consiliului Județean Constanța, două clădiri situate pe strada M.I. Dobrogeanu, nr. 65H și nr. 65D, unde vor fi construite două căsuțe de tip familial, respectiv un Centru Multifuncțional pentru copiii cu dizabilități. Acesta din urmă va avea o capacitate de 50 de locuri și va deservi copiii cu nevoi speciale, în scopul oferirii serviciilor specializate, pe o perioadă determinată, precum: servicii de consiliere psiho-sociojuridică, orientare profesională, informare, educație civică și de sănătate, precum și derularea de activități care să permită dezvoltarea abilităților și deprinderilor pentru un mod de viață cât mai adecvat din punct de vedere socio-profesional. Cele două case de tip familial vor avea o capacitate de 16 locuri, beneficiari fiind micuții aflați în centrele de plasament din cadrul Complexului de Servicii Comunitare "Cristina", aflate în subordinea DGASPC Constanța. Prin acest demers, se urmărește dezinstituționalizarea copiilor din centrele de mare capacitate, în scopul îngrijirii lor, în familie.

"Sperăm ca modernizarea clădirii să se producă până la sfârșitul acestui an, iar noile servicii să fie funcționale pentru copiii cu dizabilități și din comunitatea noastră, care, ani de-a rândul, au făcut naveta la Constanța pentru a beneficia de terapiile necesare. Știu că este foarte grea situația acestor părinți și copii, i-am sprijinit mulți ani cu deplasarea la centrele din Constanța, însă, odată finalizat acest proiect, sperăm ca măcar o parte dintre problemele dumnealor să se rezolve", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Edilul a mai adăugat că, la îndeplinirea acestui obiectiv, au colaborat mai multe instituții: Primăria Mangalia, Direcția Generală de Asistență Socială pentru Protecția Copilului Constanța și Consiliul Județean Constanța, care, printr-un efort comun, vor pune la dispoziția copiilor speciali tot ce este necesar pentru recuperarea lor. Conform planificărilor din cadrul instituțiilor specializate, până la sfârșitul anului 2020 trebuie închise centrele de plasament "Cristina", "Orizont", "Ovidiu" din municipiul Constanța și "Delfinul" din Agigea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4951 secunde