Primăria Mangalia acordă scutiri la plata penalităților de întârziere pentru locuitori

407
Primăria Mangalia acordă scutiri la plata penalităților de întârziere pentru locuitori - mangalia-1621963293.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, o hotărâre inițiată de primarul Cristian Radu, prin care se acordă tuturor contribuabililor-persoane fizice, scutiri la plata majorărilor de întârziere a impozitelor și taxelor locale datorate bugetului local. Conform HCL Nr.59/22.04.2021, persoanele fizice care au calitatea de contribuabili vor fi scutite de majorările de întârziere aferente obligațiilor bugetare constând în: impozite și taxe locale, redevențe, chirii, cote de participare etc.

Pentru a beneficia de prezenta hotărâre, contribuabilii-persoane fizice trebuie să achite integral creanțele datorate bugetului local, până la data de 30 septembrie 2021. Totodată, aceștia pot depune o cerere în format tipizat, la Serviciul Venituri Persoane Fizice din cadrul Primăriei Mangalia, prin care solicită scutirea de majorări pentru debitul principal. Primarul Cristian Radu a declarat că în adoptarea acestei hotărâri s-au luat în calcul veniturile populației din oraș, care au fost afectate de actualul context pandemic.

„Pentru a menține în echilibru veniturile la bugetul local, am luat decizia ca penalitățile de întârziere la plata obligațiilor fiscale să nu se mai aplice, venind, astfel, în sprijinul familiilor cu venituri reduse și al pensionarilor orașului, care, de regulă, sunt cei mai conștiincioși la plata impozitelor și taxelor locale”, a precizat edilul orașului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5868 secunde