Primăria Mangalia a început reamenajarea spațiilor verzi

204
Primăria Mangalia a început reamenajarea spațiilor verzi - primariamangaliaainceput-1429279256.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Mangalia au reluat lucrările de igienizare și reamenajare a spațiilor verzi, în mai multe zone din oraș. De asemenea, zilele acestea au început lucrările de asfaltare pe străzile localității.

"Într-o primă etapă, se vor astupa și se vor asfalta șanțurile apărute în urma lucrărilor la rețeaua de gaze. Ulterior se vor efectua lucrări de plombare a gropilor din carosabil, acolo unde este cazul. Igienizarea și reamenajarea spațiilor verzi din oraș a continuat în această perioadă pe mai multe străzi din municipiu. Astfel, pe strada Mircea cel Bătrân s-a extras gardul viu, s-a decopertat manual terenul, s-a gazonat și s-au toaletat copacii, acolo unde au fost solicitări de acest fel. Același tip de acțiuni au loc pe străzile Portului și Rozelor, precum și în zona Judecătoriei. În același timp, s-au demarat lucrările de reamenajare la scuarul de la intrarea în stațiunea Saturn, precum și la sensul giratoriu mare", a spus edilul Municipiului Mangalia, Cristian Radu.

De altfel, încă de la începutul anului, primarul a promis că municipiul Mangalia va avea unul dintre cele mai frumoase parcuri din județul Constanța după ce aleșii locali au aprobat realizarea proiectului Evergreen. Acest proiect depus la instituțiile de resort imediat după ce a fost votat, se referă la un parc amplasat pe locul fostei stații de betoane de pe strada Portului și se va întinde pe o suprafață totală de 28.148 mp.

Potrivit reprezentanților Primăriei Mangalia, municipalitatea își propune să realizeze aici locuri de joacă pentru copii, alei pietonale și pentru agrement, piste pentru biciclete și role, precum și puncte de belvedere. Și, așa cum îi stă bine unui parc, cea mai parte din suprafață va fi acoperită cu arbori și vegetație, iar restul proiectului prevede alei și amenajări specifice. Spațiul va fi destinat exclusiv recreerii, nefiind permise activitățile comerciale. Valoarea întregului proiect depășește patru milioane de euro, din care doar 2% contribuție din bugetul local, restul sumei provenind din fonduri europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 14 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Expoziție de pictură, la Mangalia
Pagina a fost generata in 0.7076 secunde