Primăria lucrează la Planul Urbanistic General al Constanţei

428
Primăria lucrează la Planul Urbanistic General al Constanţei - primarialucreaza-1602869902.jpg

Articole de la același autor

Planul Urbanistic General al Municipiului Constanţa este în lucru. Autorităţile locale se străduiesc de ani de zile să îl modifice, la necesităţile actuale ale oraşului. Constănţenii sunt invitaţi să îşi spună părerea şi să facă propuneri.

„Evoluţia lucrărilor în cadrul contractului de realizare a Planului Urbanistic General va fi extrem de transparentă, iar constănţenii vor putea veni cu observaţii la fiecare etapă a realizării acestuia. În acest sens, Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a creat un site dedicat documentaţiei de urbanism. Pe această platformă au fost adunate documente, studii şi ghiduri care vor fi preluate în cadrul viitorului PUG. Tot aici vor fi centralizate şi publicate toate materialele de interes public, în cadrul activităţii de actualizare a PUG-ului, pentru a fi dezbătute în cadrul întâlnirilor tematice”, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Astfel, începând de săptămâna aceasta, pe harta respectivă, toate persoanele interesate pot vizualiza informaţiile cu privire la etapa întâi de actualizare a PUG-ului, iar, la rubrica Opinia ta, îşi pot exprima opiniile. De asemenea, documentele pot fi consultate şi pe site-ul Primăriei Constanţa.

„Documentaţia de urbanism PUG are atât caracter director şi strategic, cât şi caracter de reglementare şi reprezintă principalul instrument de planificare operaţională, constituind baza legală pentru realizarea programelor şi acţiunilor de dezvoltare sustenabilă. În plus, în cadrul activităţii de informare şi consultare a publicului, vor fi organizate întâlniri şi comisii, respectiv dezbateri, iar calendarul acestor evenimente va fi anunţat chiar pe pagina respectivă, dar şi pe site-ul Primăriei Constanţa, www.primaria-constanta.ro”, transmite Ionela Bărboi.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4693 secunde