Primăria Grădina primește cererile pentru acordarea tichetelor de grădiniță

Duminică, 13 Martie 2016, 15:48
265
Reprezentanții Primăriei Grădina vor să stimuleze cât mai mulți părinți pentru a-și trimite copiii la grădiniță, astfel că noua lege prin care se acordă tichetele sociale va fi pusă cât mai rapid în aplicare.

"În scopul stimulării participării în învățământul preșcolar a copiilor din familii defavorizate și a creșterii accesului la educație a acestora, se instituie stimulentul educațional, sub formă de tichete sociale, prin Legea 248/2015", a spus edilul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.

Drept urmare, la ultima ședință a Consiliului Local Grădina, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de hotărâre ce vizează punerea în aplicare a acestei legi și au fost desemnate persoanele din cadrul compartimentului de Asistență Socială cu responsabilități în implementarea proiectului.

"Cei care întrunesc condițiile și vor să se înscrie în acest program se pot prezenta la Compartimentul de Asistență Socială din cadrul primăriei", a mai precizat șefa administrației locale din Grădina.

Stimulentele educaționale se acordă copiilor din familii defavorizate în condițiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii: vârsta minimă a copilului să fie de trei ani și cea maximă de șase ani, iar venitul lunar pe membru de familie să fie de 284 lei.

Tichetul social are o valoare de 50 lei lunar, cu condiția ca cei mici să meargă zilnic la grădiniță. El se acordă, la cerere, unuia dintre părinți, reprezentantului legal al copilului sau, după caz, persoanei care a fost desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților. 


Pagina a fost generata in 0.1835 secunde