Primăria Cumpăna l-a omagiat pe Mihai Eminescu de Ziua Culturii Naționale

204
1

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna au deschis, vineri, programul activităților culturale ale anului 2016, prilejuite de omagierea marelui poet național Mihai Eminescu de Ziua Culturii Naționale. Evenimentul s-a desfășurat sub titulatura "Dor de Eminescu".

La celebrarea a 166 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești și șase ani de la marcarea Zilei Culturii Naționale, sala mare a Casei de Cultură din Cumpăna a fost plină. La acțiune au participat sute de persoane, atât locuitori, cât și invitați de seamă din universul artistic dobrogean.

Evenimentul dedicat marelui poet național a fost deschis de istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă Constanța. De asemenea, la acțiune au mai fost prezenți scriitori și oameni de cultură, poeta Guner Akmolla și prozatorul Tudor Costache - membri ai Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea, poeta Iulia Pană, membră a Uniunii Scriitorilor din Ro-mânia, Ștefan Pleșoianu, coordonator metodic Biblionet, reprezentant al Bibliotecii județene "I.N. Roman" Constanța, cetățeanul de onoare al comunei Cumpăna, Elena Frâncu, primarul Mariana Gaju și viceprimarul Florin Neagu.

Programul dedicat celui mai mare poet român al tuturor timpurilor a cuprins momente literar artistice. Astfel, cei mai talentați elevi ai comunei Cumpăna sub îndrumarea prof. Corina Alina Sîrbu, a prof. Marian Vintilă si a instructorului de dans Laura Bogorodea, au oferit un spectacol de excepție, care a ridicat întreaga asistență în picioare și a trezit ropote furtunoase de aplauze. În cadrul evenimentului, marele poet național a fost omagiat atât prin momente literar-artistice ce au cuprins recitări de poezii, eseuri, cât și prin reconstituirea atmosferei basmelor și poeziilor lui Eminescu, precum și printr-o expoziție de desene pe teme eminesciene. 

Comentează știrea

Cristi
16 ianuarie 2016
Bre !

Paparuda si toapa asta de primarita , precum am vazut , e specialista si in Eminescu ! Adica , profesorii de specialitate , prezenti la sindrofia gen Cantarea Romaniei , au ascultat cu sfintenie spusele numitei gonflabile , fara sa murmure macar , cand aceasta batea campii paranoic de trist ... Invitatii insa , si-au tot dat coate , cat a durat litania robotelei , umflate de cei care i-au suflat in cur in toate mandatele ... Mare rusine !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5418 secunde