Primăria Constanța împrumută 37 milioane de euro pentru… asfalt

612
2
Primăria Constanța împrumută 37 milioane de euro pentru… asfalt - sedintaconsiliulocal12-1332773281.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipalității Constanța s-au întrunit, ieri, în ședință extraordinară pentru a vota singurul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi. În absența primarului Radu Mazăre, membrii CL au supus la vot modificarea unei inițiative mai vechi prin care se dorește garantarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de aproximativ 37 de milioane de euro pentru o perioadă de 3 ani, prin avalizarea de Bilete la Ordin. Modificarea votată ieri precizea-ză că data scadentă a acestor bilete va fi în anii 2015, 2016 și 2017.
Deși în primă fază s-a crezut că este vorba despre un împrumut pentru cofinanțarea proiectelor cu bani europeni, potrivit proiectului de hotărâre, fondurile vor merge la programul de întreținere, reparare și modernizare a tramei stradale.
Pe scurt, a explicat viceprimarul, Decebal Făgădău, este vorba despre contractul de asfaltare pe raza municipiului Constanța, care privește atât asfaltarea uzuală, cât și investițiile noi care se vor face în această perioadă.
Contractul în valoare de 37 de milioane de euro a fost încheiat deja, iar în această perioadă Primăria Constanța încearcă să obțină avizul de la Comisia de autorizare a împrumuturilor locale.
Vicele Constanței a ținut să precizeze că, deși lucrările vor începe luna aceasta, acțiunea "nu reprezintă un moment electoral". Printre zonele amintite de acesta în care se vor executa lucrări de asfaltare se numără cartierele pentru tineri, stațiunea Mamaia și bulevardul I.C. Brătianu.
De altfel, Făgădău și-a dat silința să explice că suma menționată nu îndatorează cu nimic municipalitatea Constanța, explicând că în situația în care compania va executa o lucrare acum, va primit 30% din bani, iar peste trei ani restul de 70%. Acesta a mai precizat că proiectul de hotărâre și contractul au fost făcute sub motivația că bugetul preconizat pentru anul 2014 se anunță unul "relaxat".
Declarația sa a fost susținută și de consilierul liberal, Ovidiu Cupșa, care a declarat că pri-măria "nu face împrumut de 37 de milioane de euro, ci credit furnizor".



Comentează știrea

Constantean
26 martie 2012
Jos Mazare si cu Porcusor!

La puscarie cu drogatul etnobotanic si cu porcul spondilozat, beat mort in intersectia de la Capitol.

europeanu
27 martie 2012
Distrugerea Constantei de hotul de mazare

Daca mai are cineva indoieli ca hotul de mazare a pus si pune in continuare Constanta pe chituci,iata un exemplu concludent.Cu firma jidaneasca de asfalt care castiga toate licitatiile face hotul cel putin juma`juma`.Da`daca nu-i zice nimeni nimic,fura deja pe fata ca si fratele lui porcul.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 17 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Tomis Nord, "ghetoul" de barăci!
Vineri, 16 Martie 2012
Stire din Cetățenești : Frate, frate, dar brânza e pe bani
Pagina a fost generata in 0.527 secunde