Primăria Constanța avertizează că se ridică mașinile parcate neregulamentar

Luni, 13 Iulie 2020, 20:39
927
Reprezentanții Primăriei Constanța fac apel la șoferi să parcheze doar în locurile permise astfel cei care încalcă legea se vor alege cu amendă dar și cu ridicarea autoturismului.

În acest context, ei au transmis, ieri, că aproximativ 90 de autovehicule staționate neregulamentar au fost ridicate în ultima săptămână de polițiștii locali din cadrul primăriei Municipiului Constanța, multe dintre acestea în stațiunea Mamaia unde șoferii fie au parcat mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, fie au blocat alei de acces ori au oprit chiar pe trecerea pentru pietoni.

Pe lângă sancțiunea principală care prevede amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei, celor care nu respectă regulile Codului Rutier li se poate aplica și sancțiunea complementară ce prevede ridicarea autoturismului.

Staționarea neregulamentară este sancționată cu 4-5 puncte de amendă și 3 puncte de penalizare.

"Staționarea pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 2000 mii de lei și ridicarea autovehiculului de pe locul special amenajat și semnalizat pentru persoanele cu dizabilități. Polițiștii locali din cadrul Primăriei Municipiului Constanța recomandă tuturor participanților la trafic să respecte legislația în vigoare privind staționarea și circulația vehiculelor pentru a evita sancționarea conform normelor legale", au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Autoturismele ridicate se pot recupera doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/ 2018 și numai în prezența unui polițist local.

Vă reamintim că tariful pentru ridicarea mașinii este de 450 de lei, tariful pentru transportul autoturismului la locul de depozitare costă 120 de lei iar tariful de depozitare al mașinii este de 60 de lei pe zi. Programul de restituire este non-stop. Mașinile vor fi depozitate în parcul auto situat pe strada Caraiman nr.1.Pagina a fost generata in 0.364 secunde