Primăria Constanța, apel la concesionarii locurilor de veci din cimitire

1981
1
Primăria Constanța, apel la concesionarii locurilor de veci din cimitire - constantacimitirpalazugf10-1498745103.jpg
Direcția Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța anunță concesionarii locurilor de înhumare aflate în cimitirele de pe raza municipiului Constanța să se prezinte de urgență la Serviciul Administrare Cimitire, cu sediul pe str. Bărăgan nr. 2-4, de luni până vineri, între orele 8.30-13.30.

Concret, constănțenii sunt chemați pentru a preschimba actele de dare în folosință, actele/contractele de concesiune emise până la data de 31.12.1999 și achitării taxelor anuale de întreținere cimitire/locuri de veci la Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța.

În acest context, reprezentanții administrației publice locale reamintesc că dreptul de concesiune asupra locurilor de înhumare încetează în mai multe cazuri. Mai exact, la expirarea duratei de concesiune, când titularul dreptului de folosință renunță unilateral la acest drept printr-o declarație notarială sau în cazul în care titularul locului de concesiune deține unul sau mai multe locuri de înhumare pe o perioada de 25 și/sau 49 de ani și a fost înhumat în alt loc decât cel pe care îl deține. De asemenea, acest drept se mai pierde în caz de părăsire sau menținere în stare de neîngrijire a locurilor de înhumare și a lucrărilor funerare pe o perioadă de doi ani, în cazul neachitării taxei anuale de întreținere după primele șase luni ale anului următor. Totodată, în cazul în care lucrările funerare nu s-au executat în termen de trei luni de la data eliberării avizului de construire, pentru contractele de concesiune încheiate după data de 30.11.2000 sau la dispariția, dintr-o cauză de forță majoră, a bunului concesionat sau în cazul imposibilității obiective a concesionarului de a-l exploata. Un alt caz de pierdere a dreptului de concesiune este și atunci când dreptul de concesionare se pierde după 30 de zile de la publicarea anunțului în ziarele locale cu locurile ce îndeplinesc una din condițiile mai sus amintite, precum și a unei notificări prealabile trimise concesionarului la adresa menționată în contractul de concesiune. 

Comentează știrea

mitica
3 iulie 2017
mitica tintirim

nu mai are bani draghici de la central pt un nou mertzan de ne puneti sula in coaste sa platim in avans impozit? sa mai vanda niste locuri de veci ca sunt de la ma-sa vorba aia... trist ca acest analfabet sinistru nu e cautat de organele statului, si face ce vrea pe feuda cimirului central, dat cadou lui de catre mazare radu pt eternitate

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.818 secunde