Primăria Castelu, țara lui Papură Vodă. Prefectul a sesizat procurorii

555
2
Primăria Castelu, țara lui Papură Vodă. Prefectul a sesizat procurorii - primariacasteluprefectulionconst-1443807520.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Ion Constantin, a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Con-stanța o plângere penală împotriva a doi funcționari publici din cadrul Primăriei Castelu.


Astfel, secretarul comu-nei Castelu, Corneliu Mihon și inspectorul Ele-na Volenschi sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. 


Concret, la data de 14 august, prefectul Ion Constantin a solicitat secretarului comunei Cas-telu, Corneliu Mihon, un raport cu privire la situația primarului Nicolae An-ghel, condamnat penal în urmă cu doi ani. Raportul solicitat de reprezentantul Guvernului în teritoriu făcea parte dintr-o pro-cedură prealabilă și era necesar pentru ca prefectul Ion Con-stantin să emită și să semneze ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Nicolae Anghel. 


Deși termenul până la care raportul trebuia întocmit de secretar era 18 august, Mihon a intrat în concediu de odihnă fără a întocmi actul necesar, astfel că documentul nu a fost transmis la Prefectura Constanța în termenul solicitat. 


În această situație, prefectul a întocmit o nouă adresă prin care funcționarilor responsabili li se aducea la cunoștință că este nevoie urgentă de documentul în cauză. 


Potrivit unor surse din Prefectura Constanța, după intrarea în concediu a secretarului Corneliu Mihon, primarul Nicolae Anghel a delegat-o pe Elena Volenschi să îndeplinească atribuțiile de secretar prin dispoziția 389 din data de 25.08.2015. 


Chiar și așa, documentul nu a fost transmis la Prefectura Constanța. Drept urmare, cei doi funcționari din primăria Castelu sunt acuzați că nu au îndeplinit atribuțiile de serviciu deoarece nu au redactat referatul în cauză.


"Documentul solicitat de domnul prefect de la Primăria Castelu nu a ajuns la Prefectura Con-stanța. Prefectul Ion Con-stantin a formulat plângere penală împotriva celor doi angajați de la Primăria Castelu", a confirmat pur-tătorul de cuvânt al Pre-fecturii Constanța, Monica Jucan. 


În consecință, primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, nu poate fi demis de prefect și rămâne în funcție, în timp ce Corneliu Mihon și Elena Volenschi vor trebui să dea explicații procurorilor cu privire la acuzațiile care li se aduc de prefect.


Reamintim că, magistrații de la Curtea de Apel Con-stanța l-au condamnat, în luna noiembrie 2013, pe primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru neglijență în serviciu, decizia fiind definitivă.


Vizavi de toate acestea și pentru a afla și punctul lor de vedere, atât Corneliu Mihon cât și Elena Volenschi nu au putut fi contactați deoarece nu se aflau la primărie. Rămâne de văzut ce decizie vor lua procurorii care analizează plângerea formulată de prefectul Ion Constantin.


Comentează știrea

Mari
3 octombrie 2015
Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email:[email protected]

nicoleta
3 octombrie 2015
oferta

Oportunitatea numarul unu! Ascensiunea noastra fenomenala i-a convins pe toti ca suntem cei mai seriosi! Tu ai un vis fierbinte ? Iti doresti success si properitate ? Vino in cea mai dinamica echipa si incepe sa castigi bani ! Aici ai instruire gratuita de cea mai buna calitate si sustinere pas cu pas , chiar daca nu ai nici un fel de experienta ! Cere acum detalii mai multe la adresa de email : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0528 secunde