Primăria Agigea va construi un after school pentru copiii sărmani

378
3
Primăria Agigea va construi un after school pentru copiii sărmani - primariaagigea-1394639772.jpg

Articole de la același autor

Primăria Agigea are în plan, în acest an, proiecte mărețe, care se leagă, în principal, de copiii Școlii "Ion Borcea" din localitate. Edilul comunei, Cristian Cârjaliu, dorește ca cei mici, cu diverse probleme sau situații nefavorabile acasă, să poată studia în condiții excelente, să învețe să lucreze pe calculator și să interacționeze cu cei de vârsta lor prin programe speciale, care includ activități practice, interactive, sportive. 
Finanțarea se va face din diferite programe europene. Este vorba despre un proiect de incluziune socială pentru copiii aflați în situații de risc. 
"Grupul țintă este format din 150 de copii aflați în aceste situații. Practic, situația de risc este definită în mai multe moduri; ne referim aici la copii abuzați fie emoțional sau fizic, familii monoparentale, părinții plecați la muncă în străinătate și crescuți de bunici, care provin din familii cu un nivel scăzut de educație", a declarat primarul comunei Agigea.  
Proiectul își propune să organizeze activități de educație non formală - school after school (în traducere: școală după școală). Este vorba despre zilele de sâmbătă și duminică, când cei mici vor veni la școală și vor avea parte de o altfel de educație: alfabetizare informatizată, adică vor fi învățați să lucreze pe un calculator.  
În proiect mai este inclusă și școala de vară, care cuprinde activități practice, sportive. Se intenționează ca cei mici să aibă parte și de hrană pe durata proiectului. Proiectul, care se va întinde pe 20 de luni, va fi depus pe 17 martie. 


Comentează știrea

Gigi Duru
13 martie 2014
after school

Nu am stiut ca mama ta este englezoaica. Cum altfel s-ar explica amestecul de limba romana si limba engleza din titlul articolului, decit prin faptul ca limba ta materna este limba engleza.

nimeni
13 martie 2014
?

Infiintarea unei activitati de tip ,,After school" se poate face numai de catre o organizatie cu statut juridic definit adica ONG, scoala, gradinita, alte organizatii care au in statut si activitati educationale. Activitatea de,, After school" se desfasoara cu acordul si autorizarea MECTS prin Inspectoratele scolare judetene.

3 !
15 martie 2014
Pentru 2 ( nimeni)

Clar ca esti nimeni! Activitatea de " After school" nu se desfasoara cu acordul si autorizarea MECTS prin ISJ! Exista o Metodologie MECTS care reglementeaza Programul scoala dupa scoala! Are restrictii doar in privinta implicarii, de orice fel, a partidelor politice. Vorbim de lucruri diferite! Omul asta vrea sa faca altceva in scoala.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0538 secunde