Prima reacție a președintelui după anunțul remanierii guvernamentale

197
Prima reacție a președintelui după anunțul remanierii guvernamentale - iohanniscongrespnl5pf8j2lno61000-1555585059.jpg
Președintele Klaus Iohannis spune că prima sa impresie este că prin remanierea guvernamentală anunțată se vrea reluarea atacului pesedist asupra justiției. "PSD pregătește o remaniere prin care vrea să întărească asaltul asupra justiției", a fost prima reacție a șefului statului. El a spus că va da premierului un răspuns la începutul săptămânii viitoare, scrie hotnews.ro

"Mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere fiindcă, de regulă, o remaniere se realizează pentru a face un guvern mai eficient. Prima impresie este că această remaniere se face ca lucrurile să mearga mai prost, ori așa ceva este inadmisibil", a afirmat președintele.

El a spus că a vorbit cu premierul Viorica Dăncilă, căreia i-a comunicat că îi va da un răspuns la începutul săptămânii vitoare.

Iohannis a reamintit de referendumul pe justiție convocat în 26 mai, spunând că lucrurile au început "să capete un contur trist".

"În condițiile în care am convocat referendumul, PSD pregăteste o remaniere prin care vrea să întărească asaltul asupra justitiei și acest lucru nu poate fi de bun augur", a adăugat președintele.

El a mai spus că nu a vorbit și nici nu intenționează să vorbească cu Tudorel Toader, evitând să comenteze posibilitatea unei restructurări a Guvernului.

Președintele Klaus Iohannis a făcut aceste declarații după ce i-a primit la Cotroceni pe absolvenții Institutului Național al Magistraturii, cărora le-a spus că trebuie să fie "pregătiți să faceți față presiunilor și asalturilor din partea unor politicieni asupra sistemului de justiție".

Premierul Dăncilă a anunțat miercuri, după ședința Comitetului Executiv al PSD, că va avea loc o remaniere guvernamentală, fiind vizați miniștrii Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero. Au fost propuși Eugen Nicolicea pentru Justiție, Oana Florea - Fonduri europene și Liviu Tit Brăiloiu - Românii de pretutindeni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4466 secunde