Președintele R.Moldova vine în România pe 3 mai

403
Președintele R.Moldova vine în România pe 3 mai - timofte-1335699381.jpg
Președintele moldovean Nicolae Timofti va efectua o vizită în România la 3 mai, unde va avea o întrevedere cu omologul său român Traian Băsescu, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției moldovene, Vlad Țurcanu, relatează Jurnal de Chișinău în ediția electronică.
Nicolae Timofti va avea întrevederi cu președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, și președintele Senatului, Vasile Blaga, dar și cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel.

Din delegația Republicii Moldova mai fac parte ministrul Justiției Oleg Efrim, ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan, adjunctul ministrului de Externe Andrei Popov și adjunctul ministrului Economiei Octavian Calmâc.

Nicolae Timofti a fost ales președinte al Republicii Moldova la 16 martie 2012, de către Parlament, ca urmare a exprimării votului unui număr de 62 de deputați din totalul de 101.

Potrivit prevederilor constituționale ale Republicii Moldova, mandatul prezidențial este de patru ani. Alegerea lui Timofti a avut loc la capătul unei perioade de aproape doi ani de interimat prezidențial.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.538 secunde