Traian Băsescu:

"Președintele poate frâna setea de putere a PSD dacă este dispus să lupte"

306
Președintele PMP, Traian Băsescu, spune că șeful statului, Klaus Iohannis, poate frâna setea de putere a PSD dacă este dispus să lupte.

"Președintele României nu poate să abdice! Iohannis este în capcana lui Daddy după numirea fără crâcnire a premierului Dăncilă", a scris Băsescu, vineri, pe Facebook.

Potrivit lui Băsescu, directorul SPP poate fi numit de președintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT.

"Din păcate, se pare că Iohannis nu a înțeles că în CSAT are șapte miniștri PSD care vor executa dispozițiile lui Daddy la numirea șefului SPP și nu pe ale sale. Directorul SIE se numește de Parlament, la propunerea președintelui României. Asta înseamnă că, pentru a primi votul majorității în Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy. Și atunci, care a fost rațiunea numirii fără niciun fel de rezistență a premierului Dăncilă?", scrie Băsescu.

În opinia sa, momentul Dăncilă era bun pentru scrierea unui protocol de colaborare instituțională.

"Știind setea de putere și dorința lui Daddy de a controla toate instituțiile, mă întreb dacă Iohannis a decis conștient o postură de non-combat sau pur și simplu nu înțelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să își pună la butonieră toate instituțiile statului. Momentul Dăncilă era unul bun pentru rezolvarea restanțelor și pentru scrierea unui protocol de colaborare instituțională, mai ales că urmează și numirile de ambasadori și șefi ai marilor parchete", a arătat Băsescu.

Totodată, el a precizat că singura preocupare majoră a PSD este acapararea totală a puterii.

"Din experiență o spun, coabitarea cu PSD este cumplită pentru că singura lor preocupare majoră este acapararea totală a puterii și punerea instituțiilor sub controlul partidului. Președintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte. Constituțional, președintele României nu poate să abdice în fața lui Daddy, pentru că nu este rege", a mai afirmat Băsescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.838 secunde