Președintele Klaus Iohannis: Avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs

251
Președintele  Klaus Iohannis: Avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs - iohannis-1533468083.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a criticat, sâmbătă, la Consiliul Național al PNL, actualul Executiv, despre care a spus că este irațional și ireal și a relatat discuția avută cu premierul Viorica Dăncilă, referitoare la decizia de a desemna un interimar pe perioada în care aceasta se află în concediu.

"Ieri, am avut o mică discuție care m-a făcut să cred că avem un guvern ireal. Dacă nu ar fi trist, ar fi de râs, dar e trist. Doamna prim-ministru a publicat... Vă povestesc doar ultima fază fiindcă sunt nenumărate, este un șir nesfârșit... Deci, doamna prim-ministru a publicat în Monitorul Oficial o decizie prin care domnia sa instaura un premier interimar. Surpriză, am crezut că este atributul meu. Și am contestat la CCR acest demers. Este conflict constituțional de natură juridică", a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Șeful statului a subliniat că Viorica Dăncilă l-a sunat să-i spună că pleacă în concediu, după ce el a înaintat demersul la Curtea Constituțională.

"După ce am înaintat la CCR acest demers, doamna prim-ministru m-a sunat să-mi spună că pleacă în concediu și că toate sunt bune. Asta după ce publicase acel draft de rectificare bugetară, care este catastrofă. Dar nu despre asta am vorbit prioritar. I-am atras atenția că nu este bine, totuși, ce a făcut și că decizia este de temei de conflict constituțional. Și știți ce mi-a spus? Că nu a știut că se publicase. Mai ireal, mă scuzați, nu cred că se poate. Acest stil de conducere irațional, ireal, nu poate să continue", a mai spus Iohannis.

Reamintim că, președintele Klaus Iohannis a transmis vineri la CCR o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională în relația cu prim-ministrul, șeful statului motivând că Viorica Dăncilă nu l-a informat că intră în concediu și că a desemnat un alt membru al Guvernului să exercite atribuțiile sale.

În cererea adresată Curții este invocată Decizia nr. 247/2018 semnată de Viorica Dăncilă, potrivit căreia, în perioada 6 - 13 august, Paul Stănescu, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, exercită atribuțiile prim-ministrului privind conducerea operativă a activității Guvernului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0362 secunde