Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind distribuția de asigurări

361
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind distribuția de asigurări - presedintele-1538755438.jpg
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind distribuția de asigurări. Proiectul a fost adoptat pe 18 septembrie de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Legea are ca obiect de reglementare transpunerea integrală a Directivei (UE) 2016/97 a Parlamentului European și a Consiliului European din 20 ianuarie 2016 privind distribuția de asigurări.

Această lege reglementează activitatea de distribuție a produselor de asigurare și reasigurare, organizarea și funcționarea distribuitorilor de asigurări și reasigurări, supravegherea activității de distribuție și a altor activități conexe acesteia, înregistrarea intermediarilor, inclusiv autorizarea sau avizarea acestora la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), în vederea asigurării unui nivel ridicat de protecție și informare de care să beneficieze consumatorii în ceea ce privește posibilitatea de a achiziționa separat diferitele componente ale unui pachet oferit (vânzarea combinată - cross-selling).

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 61/2015 pentru prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice.

Conform textului legii, "termenul de intrare în vigoare prevăzut la art. 93 teza întâi din Legea nr. 151/2015 privind procedura insolvenței persoanelor fizice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 464 din 26 iunie 2015, se prorogă până la data de 31 octombrie 2016".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.43 secunde