Preşedintele Iohannis: „Vaccinarea în masă, calea de ieșire din pandemie”

346
Preşedintele Iohannis: „Vaccinarea în masă, calea de ieșire din pandemie” - iohannis-1619199686.jpg

Articole de la același autor

Calea de ieşire din pandemia de COVID-19 este vaccinarea în masă, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, care a precizat că măsurile de restricţie se vor relaxa gradual, pe măsură ce se reduc infectările cu SARS-CoV-2, numărul de pacienţi internaţi la ATI şi cel de decese.

„Fără vaccinare nu putem să ieşim din pandemie, este foarte clar. Calea de ieşire din pandemie este vaccinarea în masă. Eu sunt implicat din capul locului în campania pro-vaccinare. Voi continua, voi vizita centre de vaccinare, voi discuta cu oamenii, voi face afirmaţii publice precum astăzi: dragi români, mergeţi şi vă vaccinaţi!”, a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Potrivit şefului statului, campania de vaccinare anti-COVID „merge bine”, dar relaxarea măsurilor de restricţie nu va avea loc „de azi pe mâine”.

„Deocamdată, pot să spun că merge bine campania. Avem în jur de 100.000 de persoane vaccinate zilnic. Pe măsură ce pandemia se reduce, deci dacă vedem că se reduce numărul de infectări, numărul de persoane la ATI, numărul de decese - din păcate, încă prea mulţi mor de această boală - gradual se vor relaxa măsurile care au fost necesare pentru a controla răspândirea acestui virus. Comitetul naţional evaluează permanent împreună cu Institutul Naţional de Sănătate Publică, fac propuneri şi veţi vedea că uşor, uşor se atenuează câte o măsură, pe urmă începem să renunţăm la anumite măsuri până când, în final, ieşim din pandemie şi ne reluăm viaţa normală”, a explicat preşedintele Iohannis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5896 secunde