Președintele Iohannis pleacă în Franța. Care este motivul

281
Președintele Iohannis pleacă în Franța. Care este motivul - presedinteleiohannis-1542819397.jpg
Președintele Klaus Iohannis va efectua, pe 27 și 28 noiembrie, o vizită oficială în Republica Franceză, cu prilejul inaugurării Sezonului cultural România-Franța, care vizează zece ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic, precum și celebrarea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Potrivit Administrației Prezidențiale, pe 27 noiembrie, președintele Iohannis

va participa, la Domul Invalizilor, la concertul dedicat comemorării celor căzuți în Primul Război Mondial și va vizita expoziția "A l’Est, la guerre sans fin - 1918-1923", ce cuprinde o serie de lucrări consacrate României și misiunii generalului Berthelot. De asemenea, cu această ocazie va fi lansat și timbrul comun cu efigia generalului Berthelot, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

Lansarea Sezonului România-Franța va avea loc la Centrul Național de Artă și Cultură "Georges Pompidou", în prezența președintelui Klaus Iohannis și a omologului său francez, Emmanuel Macron. Cei doi președinți vor vizita Atelierul Brâncuși, expoziția consacrată iei în opera pictorilor Matisse și Pallady, precum și expozițiile Gherasim Luca, Mihail Olos, Andrei Cadere și Adrian Ghenie, care deschid la Centrul

Beaubourg un sezon de artă contemporană românească.

Ulterior, cei doi președinți vor purta convorbiri oficiale la Palatul Élysee, care vor viza confirmarea caracterului special al relației bilaterale, aprofundarea Parteneriatului Strategic, consolidarea cooperării economice și rolului comunității românești din Franța. Totodată, va avea loc un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării președinției române a Consiliului Uniunii Europene, respectiv agendei internaționale și de securitate.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis va avea, la sediul Ambasadei României la Paris, o întâlnire cu reprezentanți ai comunității românești din Franța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6069 secunde