Președintele Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat

Luni, 06 Ianuarie 2020
130
Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2020 și decretul de promulgare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, informează Administrația Prezidențială.

Pe 23 decembrie, Guvernul Orban și-a asumat răspunderea în plenul reunit al Parlamentului pe proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2020. "Obiectivul nostru a fost acela de a reuși până la data de 31 decembrie să adoptăm proiectul de buget și bugetul asigurărilor sociale de stat. (...) Folosim în premieră o modalitate de adoptare a bugetului de stat care nu a mai fost folosită - procedura angajării răspunderii Guvernului. E o procedură legiferată în Constituție și, spre deosebire de OUG, are aspecte care o fac mai democratică. Am surprins cu angajarea răspunderii. (...) Am aprobat foarte multe amendamente formulate de parlamentari. Dacă există formațiuni care consideră că legea nu trebuie să intre în vigoare, au la dispoziție instrumentul moțiunii de cenzură", afirma atunci premierul Ludovic Orban.

El menționa că bugetul este construit pe date reale și o creștere economică de 4,1%, o rată a inflației de 3,1%, un curs mediu de schimb de 4,75 lei pentru un euro.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului au atacat la CCR adoptarea bugetului de stat prin angajarea răspunderii Guvernului.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3142 secunde