Preşedintele CJC, Mihai Lupu: „Sunt alături de elevi, însă îndemn la respectarea legii”

1165
Preşedintele CJC, Mihai Lupu: „Sunt alături de elevi, însă îndemn la respectarea legii” - fondcjctransportelevi2-1631458387.jpg
Consiliul Județean Constanța a adoptat în luna ianuarie a acestui an Hotărârea privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 70/2020, în domeniul transportului rutier județean de persoane, prin curse regulate, în județul Constanța. Această hotărâre a fost aprobată conform normelor și prevederilor specificate în Ordonanța menționată.

Se vorbeşte, mai exact, despre adoptarea regulamentului privind efectuarea transportului rutier județean de persoane, studiul de oportunitate și modalitatea de atribuire a serviciului, a tarifelor de călătorie și, nu în ultimul rând, despre aprobarea caietului de sarcini și a contractului-cadru de delegare a serviciului.

„Am declarat în numeroase rânduri că voi aplica toate prevederile legale, pentru ca elevii județului Constanța, și nu numai ei, să beneficieze de condiții civilizate de transport, dar și să aibă parte de gratuitățile prevăzute în legislație. Însă nu voi încălca niciodată litera legii! Prin pronunțarea de vineri, 10 septembrie, Tribunalul Constanța a admis, în parte, solicitarea Asociației Elevilor, prin «suspendarea executării art. 3 alin.1 din Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa nr. 20/2021». Tot prin această Hotărâre instanța a respins «ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii Consiliului Judeţean Constanţa nr. 63/21.04.2021». Articolul specifică în clar modalitatea de efectuare a decontării cheltuielilor în vederea asigurării gratuității serviciului de transport al elevilor. Acesta este adevărul! Hotărârea este a Consiliului Județean și nu a președintelui acestei instituții, cum eronat au subliniat reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța. Susțin libertatea de exprimare și de asemenea susțin toate demersurile pe care tinerii le fac pentru apărarea drepturilor lor. Sfătuiesc însă la moderație și nu la exuberanță în declarații care nu fac deloc cinste Asociației Elevilor, o organizație care și-a clădit prestigiul datorită ambiției și corectitudinii. Opinia publică știe că nu m-am opus niciodată decontării cheltuielilor de transport al elevilor. Aceasta trebuie să fie însă în concordanță cu dispozițiile legale. Cea mai bună cale pentru soluționarea acestei probleme este să lăsăm instanța să definitiveze demersul făcut de Asociaţia Elevilor din Constanţa, iar mai apoi să rezolvăm această situație conform prevederilor legale. Elevii constănțeni au dreptul să beneficieze pe deplin de toate drepturile oferite de lege. Ca președinte al CJ Constanța și părinte voi fi întotdeauna alături de ei” , a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

De partea cealaltă, Asociaţia Elevilor Constanţa a avut o reacţie fermă prin vocea preşedintei Ariana Dudună.

„Îi mulțumim avocatei Daiana Dobre pentru prezența la cele două termene și sprijinul acordat. Instanța astăzi a decis ceea ce noi spunem de câteva luni: nu există scuze pentru a încălca legea. Lipsa unor fonduri de la bugetul de stat nu este o scuză pentru a pune elevii județului la risc de abandon școlar. Astăzi a fost dovedit faptul că Mihai Lupu nu este decât un individ sinistru, care sfidează elevii, care nu face altceva decât să se scuze și să se plângă că nu are bani de la bugetul de stat, fără a face vreun demers în acest sens. Dacă un singur elev va fi nevoit să scoată un singur leu luni, dacă Mihai Lupu va avea tupeul ca luni să se plimbe prin școli și să facă poze cu elevii, prefăcându-se inocent, domnul președinte CJC ar trebui să se pregătească de o întâlnire cu Radu Mazăre, în celulă. Un președinte responsabil ar convoca mâine ședință, pentru a rezolva problema”, a spus Ariana Dudună, preşedintele Asociaţiei Elevilor Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4562 secunde