Preşedintele CJC, Mihai Lupu: „La Capidava avem în vedere punerea în valoare a patrimoniului arheologic”

501

Articole de la același autor

În cursul zilei de miercuri, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, împreună cu Petre Enciu, vicepreședinte al instituției, au efectuat o vizită în situl arheologic al Cetății Capidava.

„Conservarea și restaurarea siturilor arheologice este o necesitate pe care noi autoritățile avem obligația de a o efectua. La Capidava avem în vedere punerea în valoare a patrimoniului arheologic și cultural, dar și redarea circuitului turistic a acestei cetăți extrem de importante. Continuăm să punem accent pe cercetarea științifică și să acordăm o atenție deosebită șantierului-școală de la Capidava. Cercetarea trebuie să continue la un nivel înalt, astfel încât, artefactele și vestigiile arheologice, încă nedescoperite, să fie scoase la lumină și valorificate din plin. Capidava nu trebuie să fie singurul obiectiv de acest gen, readus în prim planul societății, ci toate cetățile din județ trebuie să beneficieze de același tratament. Nu ne vom opri din a găsi soluțiile necesare finanțării unor proiecte de anvergură, precum cel de la Capidava, și pentru celelalte obiective istorice”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.



Cetatea Capidava, monument istoric de categoria A, este una dintre cele mai reprezentative fortărețe de la frontiera Dunării de Jos și un important punct de atracție turistic din județul nostru.




„În pofida problemelor cu care s-a confruntat acest obiectiv de investiții, Consiliul Județean Constanța a făcut tot posibilul pentru a duce la bun sfârșit toate lucrările. Instituția noastră a alocat aproape trei milioane de euro din bugetul local, pentru punerea în valoare a sitului arheologic de la Capidava și, în continuare, vor fi alocate sume pentru întreținerea și promovarea turistică a acestuia. Intenționăm să realizăm evenimente prin intermediul cărora ne dorim să transmitem oamenilor, importanța turistică a acestui obiectiv, iar memoria colectivă să fie reîmprospătată”, a spus Petre Enciu, vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5942 secunde