Președintele AEC, îmbrâncit de către un paznic CJC! Elevii nu au fost lăsați să intre la o ședință publică!

240
Președintele AEC, îmbrâncit de către un paznic CJC! Elevii nu au fost lăsați să intre la o ședință publică! - 20064964016357905599436416992003-1632919675.jpg
Asociaţia Elevilor din Constanţa a transmis un comunicat către redacţia Cuget Liber în care se specifică faptul că preşedintele AEC, Ariana Dudună, a fost bruscată de către un paznic al Consiliului Judeţean Constanţa.




"Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă atitudinea josnică a Consiliului Județean Constanța și solicită de urgență ca situația să fie clarificată și ca Mihai Lupu să își ceară public scuze elevilor!

Miercuri, 29 septembrie, a fost refuzat accesul elevilor în cadrul ședinței de Consiliu Județean în care s-a votat un proiect nelegal, care blochează accesul elevilor la transport gratuit, în ciuda faptului că instanța a decis că este responsabilitatea CJC să acorde gratuitatea elevilor.

Încercând să intre la ședință pentru a lua cuvântul, președintele AEC, Ariana Dudună, a fost trasă de braț în timp ce urca scările de către un paznic din CJC, fiind bruscată și dusă înapoi în josul scărilor. Acesta a motivat refuzul de a lăsa elevii să intre în baza faptului că sala este plină și că ar fi o problemă de distanțare, dar în acest caz ar fi putut fi asigurat accesul online, având în vedere că o parte din consilierii județeni au intrat în sistem de videoconferință.

Asociația Elevilor din Constanța va acționa în instanță proiectul votat astăzi, și va depune plângere penală pe numele tuturor celor vinovați pentru încălcarea drepturilor elevilor!", se arată în comunicatul emis.

“Nici nu pot să exprim în cuvinte frica pe care am simțit-o când un om adult, cu un cap mai înalt ca mine, a venit și m-a tras de braț pentru simplul fapt că am vrut să particip la o ședința publică și să împiedic încălcarea legii. Ce s-a întâmplat astăzi este un abuz inadmisibil, o încălcare flagrantă a statului de drept, încălcare ce nu mă mai miră, având în vedere faptul că CJC refuză să pună în executare o hotărâre a instanței. Vom ataca în instanță proiectul adoptat astăzi, și nu ne vom da bătuți până când elevii din județul Constanța nu vor beneficia de gratuitate la transport!”, a declarat preşedintele AEC, Ariana Dudună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5257 secunde