Premierul Viorica Dăncilă: "Vom lansa proiectul Centenar în martie"

158
Premierul Viorica Dăncilă:
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că proiectul Centenar va fi lansat de Guvern la jumătatea lunii martie și a subliniat, într-un interviu acordat la TVR Moldova și difuzat de TVR 1, că este important ca România și Republica Moldova să aibă cât mai multe proiecte comune pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire din 2018. 


"Noi vom lansa proiectul Centenar la jumătatea lunii martie, un proiect Centenar la care vrem să participe și Parlamentul României și președintele României, un proiect Centenar care să reprezinte România și în care vibrațiile să fie și din partea Republicii Moldova. Am vorbit despre acest lucru și cu domnul prim-ministru (Pavel Filip - n.r.), am vorbit cu doamna ministru al Educației, astfel încât cred că este important să avem cât mai multe proiecte comune. 


Chiar i-am propus doamnei ministru al Educației un eveniment pe Centenar în Parlamentul European susținut de către europarlamentarii români, tocmai pentru a arăta această legătură între România și Republica Moldova, dar în același timp pentru a sublinia susținerea României pentru Republica Moldova pe calea proeuropeană. Cred că este foarte important să arătăm acest lucru și să susținem acest lucru de ambele părți. Iar eu voi pleca spre casă (spre București - n.r.) cu certitudinea că deschiderea arătată atât de Guvernul României, cât și de Guvernul Republicii Moldova nu poate fi decât pozitivă și poate fi concretizată în cât mai multe proiecte comune", a afirmat Viorica Dăncilă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2646 secunde